Armin- nu Nacho
arminsp

Net nadat we besloten hadden dat het misschien te vroeg was om een hond te nemen ( nieuw huis, nieuwe stad, nieuwe banen) keek Nacho ons via het internet aan.Door zijn zachtaardige uitstraling en grappig oortjes waren wij beide gelijk verkocht.Dit gevoel werd alleen maar versterkt op onze eerste kennismaking ; Nacho wist ons compleet te charmeren en in te pakken. (Dat lukt hem bij ons, maar ook bij andere mensen nog steeds.) Maar adoptie van Nacho volgde heel snel.

armin1 armin2

Nacho (voorheen Armin) dankt zijn naam aan het Spaanse “Ignacio “ wat vol met leven betekent.Een beter naam hadden we hem niet kunnen geven, en is tevens een knipoog naar zijn Spaanse achtergrond. Over deze achtergrond is weinig bekend, Nacho is als pup in Barcelona op straat gevonden. Wij vermoeden dat hij een Mechelse herder en Labrador als ouder heeft. Van beide rassen heeft Nacho dan ook eigenschappen meegekregen. Buiten vurig, speels en vol energie en binnen de goedzak, lobbes en een echte allemansvriend. Nacho is enorm lief en aanhankelijk en dol op (vreemde)katten en kleine kinderen, een eigenschap die hij aan zijn eerste opvangadres heeft overgehouden. Basis commando’s had hij al snel onder de knie,(zeker wanneer het hem uitkwam) en kan makkelijk even alleen zijn.

armin3

Wel is Nacho een stuk groter en sterker geworden dan we eerst verwacht hadden, wat resulteert in een van zijn weinige minpuntjes. Nacho kan in zijn enthousiasme op weg naar het bos nog wel eens flink aan de lijn trekken, en in zijn enthousiasme na een wandeling wel erg lang twijfelen om ook weer mee het bos uit te gaan. Maar gelukkig begint hij dit nu echt af te leren. Nu nog leren andermans tennisbal netjes terug te geven.( Hoe bozer de eigenaar hoe leuker Nacho het vindt) en aangelijnd ietsje minder naar andere honden aan te slaan.

armin4

 

Met het strand en de Haagse bossen binnen handbereik, 3 x per week rennen met zijn vrienden van de wandelclub en in de zomer een paar weken het leven van een erfhond op Corsica noemen wij Nacho de meest verwende hond van Scheveningen. Maar ja..dat komt omdat het ook zo een verschrikkelijk leuke hond is.

Wij hopen dat iedereen zoveel plezier beleefd aan zijn hond als wij,

Mvgr,

Paul & Kiki

 

Share →