Azucena – nu Suus
azucenasp

Hier ben ik dan: Suus. Tegenwoordig noemen ze me zo (dat roept wat makkelijker, maar als ik echt even moet opletten is het nog steeds Azucena).

Ik heb het ontzettend naar m’n zin en heb gelukkig inmiddels in de gaten dat vreemde mensen die binnenkomen gewoon eigenlijk altijd leuk zijn. Hoewel ik nog steeds bij `grote` mannen eerst even op m’n hoede ben, durf ik wel naar ze toe en wat blijkt? Ook zij zijn leuk!

azucenas02 azucenas01

Spelen doe ik bijna de hele dag, het liefst samen met iemand, maar ook alleen kan ik dat heel goed; ik ga gewoon boven aan de trap staan, gooi m´n bal of speelgoed naar beneden en ga het weer halen, of gooi gewoon even een balletje of knuffel in de huiskamer op, zodat ik dan al ´huppelend´ deze kan halen …

M´n andere grote hobby is: knuffelen. Lekker tegen iemand aan staan of er bij gaan liggen (liefst op schoot) en gekroeld worden met m’n ogen halfdicht vind ik zooo fijn! Net zoals autorijden: maakt niet uit waar we naartoe gaan, ik kijk heel even naar buiten en dan heerlijk rondgereden worden!

azucenas05

Volgens mijn baasjes blijf ik een echte Spaanse: een echte zon-aanbidster: zodra de zon in huis schijnt: ben ik daar te vinden, heerlijk! Maar dan wel (sinds kort) met een Nederlandse bontjas! Mijn vacht leek toen ik uit Spanje kwam heel erg op die van een boxer, maar voor zo’n zomerjas is het hier te koud, dus heb ik mezelf een Nederlandse jas aangemeten (van meer en langer haar, met een ondervacht) dat is lekker warm.

Zoals je op de foto kan zien, sta ik ook graag naar buiten te kijken. Alles is leuk: vogels, fietsers, auto’s, lopende mensen, ik kijk ze graag na tot het eind van de straat en dat is heel makkelijk als je een opstapje hebt in de vorm van een bed en ook nog eens op de eerste etage bent!

azucenas03 azucenas04

Ook zit ik op school, samen met wat pups en andere Spaanse soortgenoten. We leren van alles, zitten, liggen, blijven, voorkomen, maar ook rare Nederlandse dingen zoals lopen naast de fiets, niet reageren op een reiger, mee een restaurant in en vuurwerk. Ik vind het erg leuk en leer super snel. Ook het loslopen wordt geoefend, stukje bij beetje! Iedereen staat versteld hoe ontzettend hard ik kan rennen!

Volgens mijn baasjes ben ik de grootste lieverd van de hele wereld (wat ze dan ook steeds tegen me zeggen) en wil dan ook iedereen van Resanito een grote lik geven voor mijn nieuwe, gelukkige en onbezorgde leven! (Ook namens m´n baasjes, natuurlijk!)

Poot van Suus en
groetjes van Hans en Anneke

Share →