Barry
barrysp


Zondag 30 september 2007 was de dag dat we als gastgezin onze eerste gasthond op gingen halen bij Jeanneke in ‘s Gravendeel. Ons werd verzocht op tijd te zijn, omdat dit een bijzondere belevenis zou zijn.

Het vrachtwagentje reed het terrein op en de honden werden voorzichtig uitgeladen ………..

Barry werd ons toevertrouwd en na de nodige kennis en informatie gingen we huiswaarts om de rest van de middag en avond te benutten om te acclimatiseren, zowel voor Barry als voor ons.

barrys01 barrys02

Barry lag, moe van de reis, maar voldaan op de achterbank, af en toe zijn kop omhoog om te zien waar we nu naar toe gingen.

Eenmaal thuisgekomen was het eerst de boel verkennen om uiteindelijk in de bench te belanden om na alle spanning eerst flink uit te rusten op een heerlijk zacht dek.

‘s Maandags belde Jeanneke mij op om te vertellen dat er iemand interesse had in Barry. Toen besefte ik dat ik ‘verliefd’ was op dat beest en me niet voor kon stellen mijn maatje gedag te zeggen en met een ander mee te geven. Niemand was natuurlijk goed genoeg voor mijn hond.

barrys03 barrys04

Barry is nu bijna 6 maanden bij ons en doet het goed. Zijn ongeremdheid is zo goed als weg, dank zij een gehoorzaamheidscursus. De leergierigheid van een herder en de eigenwijzigheid van een boxer maakt van Barry een zeer geliefde en graag geziene huishond.

Barry weet inmiddels drommels goed wat ik bedoel met een commando. maar daagt mij graag uit, heft zijn kop op kijkt mij ondeugend aan of dat-ie-wil zeggen, heb je het tegen mij.

Barry is zo goed als zindelijk, autorijden is geen probleem, kijkt vrijwel niet op of om naar andere honden tijdens het uitlaten, dankzij de cursus. Barry ziet ook de bench als zijn thuis, eet, slaapt en speelt er in. Kan goed alleen zijn, maar is uiteraard dolenthousiast als we er weer zijn. Spelen met andere honden vindt hij fantastisch en doet dat ook sociaal.

barrys05 barrys06

Thuis heeft hij inmiddels een nieuwe speelvriendin (Tessa), dit is een goede match. Tessa is onze tweede adoptie, verslag volgt later.

Barry heeft dus zijn gouden mand gevonden en wij willen hem voor geen goud meer kwijt.

PS.  Monica, ik waardeer je inzet enorm en heb respect voor wat jij voor onze dieren doet. Ik hoop je in de toekomst nog een keer te ontmoeten. Jeanneke bedankt voor al het goeds.

Groetjes,

John en Anja

Share →