Bimba
bimbasp

We hebben Bimba op Hemelvaartsdag opgehaald bij het opvanggezin. De zondag daarvoor waren we er geweest met ons andere cockertje (van 12½ jaar) om te kijken of dit wel samen zou gaan aangezien onze Chellie een nogal dominant hondje is. In Ridderkerk reageerde ze niet op Bimba aangezien ze daar nog een cockertje van 6 maanden hadden die meer oog had voor Chellie. We hebben er een paar dagen goed over nagedacht omdat er ook nog een oude Golden Retriever van 12 jaar thuis is, maar van deze verwachten we helemaal geen problemen. Ons andere cockertje was 1½ jaar geleden overleden, was 13½ jaar toen ze overleed en dat was zo’n lief hondje zodat we niet wisten of we er goed aan deden om er weer eentje bij te nemen.

bimbas01 bimbas02

Toen we Bimba gingen bekijken in Ridderkerk bromde ze tegen mij, en aangezien ik daar niet van onder de indruk was, gaf ze weinig tegengas meer. Eenmaal in Apeldoorn aangekomen, ging het allemaal prima. Sindy (de Golden) vond het prima, snuffelde aan haar en toen was het goed. Chellie had er toch wat meer moeite mee en hield haar goed in de gaten. Chellie en Bimba hebben elkaar dan ook regelmatig even te pakken gehad en wij dachten dat het aan Bimba lag, maar het bleek Chellie te zijn die de baas over haar wilde zijn en dat nam Bimba dus helemaal niet. Inmiddels gaat het goed met die twee en zaten ze afgelopen weekend dan ook samen bij mijn man op schoot.

We hadden al gehoord dat Bimba helemaal gek was van balletjes en bloempotten, ik heb na 1 dag dan ook maar zo’n ding gekocht waar je goed ver met de bal mee kunt gooien. Nou dat was een succes. Ze is helemaal gek als we met haar naar het bosje lopen en ze kan zich dan ook helemaal uitleven. Ze heeft inmiddels ook de vensterbank uitgevonden, nadat ik haar had laten zien hoe ze op de bank voor het raam kon kijken, kruipt ze nu in de vensterbank. Dus ik heb de spullen opzij gezet en nadat ze eerst in de vensterbank stond, ligt ze er nu ook te slapen en kan ze alles goed in de gaten houden wie er bij ons het pad op komt of als wij thuiskomen. Ze is dan helemaal gek en pakt direct haar speeltjes om aandacht te trekken.

bimbas05 bimbas06

Ze is helemaal gek van mijn man, die dus altijd heeft gezegd ‘als er een andere hond komt dan een zwart cockertje’, en dat is Bimba. Hij kan niet thuiskomen of ze kruipt op of in hem. Hij is gelukkig veel thuis omdat hij in de VUT zit en als hij dan in de tuin bezig is, dan loopt ze hem constant op de hakken om maar niks te hoeven missen en maar bij hem in de buurt te zijn.

In juli kwamen Carla en Theo (de mensen van het opvanggezin) bij ons thuis om te kijken of het allemaal goed met Bimba ging. Ze was helemaal gek toen Theo binnenkwam, aangezien het een echte mannenhond is en ze Theo nog heel goed kende. Tegen Carla was ze ook ontzettend lief en heel aanhankelijk. Carla heeft dan ook nog een tijdje met haar gespeeld in de tuin, met het balletje natuurlijk, en toen ze weggingen bleef Bimba in de keuken achter de kastjes staan omdat ze bang was dat ze mee moest. Toen ik haar riep, kwam ze schoorvoetend aan en kroop heel dicht tegen mij aan zo van ‘ik ga niet meer met jullie mee terug’. Dit gaf ons toch wel het gevoel dat ze helemaal bij ons op haar plaats is.

bimbas03 bimbas04

Kortom, we hadden het niet beter kunnen treffen met Bimba en we snappen dan ook niet waarom ze uit Spanje weg moest bij de vorige eigenaar. Wij willen haar voor geen goud meer kwijt, ze heeft ons hart veroverd en we houden haar bij ons tot haar laatste snik.

De trotse bezitters van Bimba

Maart 2009
bimba01

Hier nog even een update van onze Bimba.

Ze is nu bijna twee jaar bij ons en ze heeft het enorm naar haar zin. Aangezien we afgelopen jaar ons andere cockertje en de golden in hebben moeten laten slapen heeft ze het rijk nu alleen. In het begin had ze het er wel moeilijk mee want ze was gek op de golden, en toen die er niet meer was, is ze een tijdje erg stil geweest.

bimba02 bimba03

Ze is helemaal gek van de auto en zodra ik de autosleutels maar pak, dan rent ze de deur uit, naar de schutting en kruipt direct op de achterbank van de auto, dus ze gaat steeds mee. Winkelen of boodschappen doen of naar een restaurant alles gaat prima, zolang ze maar mee mag. Als ze een keer niet mee mag, dan ligt ze in de vensterbank naar buiten te kijken, zodat ze alles goed in de gaten kan houden en precies ziet wanneer wij weer thuis komen.

bimba04 bimba05

Het enige nadeel is haar vacht, dat is dus echt een probleem. Waarschijnlijk is ze in Spanje altijd geschoren, nooit getrimd, en dan nog een sterilisatie er overheen is dus funest voor de vacht. Elke acht weken zit ze weer bij de trimster en hier heeft ze een broertje dood aan. Verder is het een schat van een hond, en we snappen nog steeds niet dat ze weg moest in Spanje.

Bijgaand nog een paar foto’s in het raam en van afgelopen jaar, alleen, in de sneeuw.

Bimba en haar baasjes


Share →