Boy
boypup

16 januari was de dag dat Boy bij ons kwam wonen. De naam Boy had hij al en heeft hij behouden. Aanvankelijk vonden wij het niet echt een mooie naam, maar na de eerste kennismaking in het opvanggezin, wisten wij gelijk dat dit de enige juiste naam voor hem was. Boy is een echte boy, een ondeugende knul, zeer actief, levenslustig en met een hartje van goud.

Boy was eigenlijk al heel snel bij ons thuis. Vanaf het begin verbaasde ik mij erover hoe lief hij was voor onze 3,5 jarige zoon. Onze zoon was dan ook meteen stapel op Boy en dat is nog steeds zo.

Boy was en is zoals ons van te voren verteld is; druk, lief en op ontdekkingsreis. Op dit moment is hij 9 maanden oud en volop aan het puberen. Wij zijn dus druk bezig met alles wat bij een jonge hond komt kijken qua opvoeding en gedrag. Op zaterdagochtend gaan we naar de hondenschool en Boy heeft de commando’s ‘hier’, ‘zit’, ‘af’, ‘blijf’ al aardig onder de knie. Hij is erg intelligent en vindt het leuk om te leren.

boy01 boy02

Iedere dag gaan we naar het bos, de hei, zandverstuiving of het strand. Boy heeft het nodig om iedere dag zich helemaal uit te kunnen leven, het is geen hond die genoegen neemt met 4 maal daags een blokje om. Hem zien rennen over de vlakte is een lust voor het oog; met zijn elegante bewegingen en supersprongen weet hij de aandacht te trekken. Samen met Sam, onze Jack Russel, speelt en rent hij wat af iedere dag. Ook voetballen in de tuin met onze zoon vindt hij geweldig. Rafael schopt de bal omhoog en Boy kopt em weg.

Zelf ben ik inmiddels 3 paar schoenen armer, als Boy de kans krijgt neemt hij mijn schoenen mee naar zijn mand en doet er dan dingen mee die niet gedaan horen te worden. Onze heideplantjes in de tuin hebben de winter niet overleefd, het was zogenoemd winterheide, maar Boy heeft ze dusdanig te grazen genomen dat er niets heideachtigs of winters meer aan was. Wink

Inmiddels is Boy wat wijzer en verstandiger en laat hij het uit zijn ondeugende hoofd om dit soort streken uit te halen. Tuurlijk probeert hij zo nu en dan eens wat uit, maar slim als hij is beperkt hij zich nu tot de verschillende botten en speeltjes die er zijn om zijn tandjes in te zetten.

boy03 boy04

Boy is binnen ons gezin het meest gericht op mij. Deels denk ik dat dit komt omdat er wat herderbloed inzit, maar deels kan ik het niet verklaren. Er zit een speciaal gevoel tussen ons. In korte tijd heeft hij een zeer speciaal plekje in mijn hart veroverd. Het lijkt alsof hij dwars door je heen kijkt en je stemming precies weet. Een knuffel van Boy is niet zomaar een knuffel, het is een knuffel vol overgave; hij pakt je helemaal stevig vast en bromt erbij van genoegen. Zodra ik ’s avonds op de bank ga zitten, dan komt hij erbij, dan kan hij uren liggen als het zou moeten!

Eigenlijk kan ik nog wel vier velletjes vol schrijven en tig foto’s plaatsen, maar waar het op neer komt is dat Boy hier thuis gekomen is, zijn mandje is en blijft bij ons. Een jonge hond opvoeden is een dagtaak en kost ook vaak veel energie, iedere hondenliefhebber weet dat en daar kies je voor of niet. Als je ervoor kiest, zoals wij, is het wel heel fijn dat je zo’n kanjer uit Portugal treft zoals onze Boy!

Met dank aan Resanito en speciale dank aan Boy’s opvanggezin uit Maarssen die zowel tijdens als na de opvang zeer betrokken waren en zijn gebleven.

Hartelijke groeten,

Karin

Share →