Diana – nu Luna

dianasp

Wij gingen 20 mei ’07 ‘kijken’ naar Diana ….. en ja, kijken werd gelijk mee naar huis nemen. Als je een hond in d’r ogen kijkt, en er gebeurt iets met je, dan wil je dat het ‘jouw’ hond wordt, toch? Dit was Diana, en is nu Luna; een plaatje van een hond:

diana1 diana2

We hebben er nog geen minuut spijt van gehad; ze is een schát!!! Ze is nu 16 maanden oud, en als je té lang naar haar kijkt, wil ze al met je spelen! Zoals bijvoorbeeld meespringen op de trampoline, of gewoon lekker er op liggen…

diana3 diana4

Luna vindt het heerlijk om met andere honden te spelen, en vindt álle mensen lief! Als we met haar lopen door het bos of door de polder, stuift ze enthousiast af op alles en iedereen die we tegenkomen. Ze zoekt een mooie stok, en brengt die bij ons, zodat wij hem voor haar kunnen weggooien. Als ze losloopt en we roepen haar, komt ze bij ons, behalve als ze een andere hond ziet, dan moeten we haar gaan halen … maar ja, als je jong bent is spelen met soortgenootjes natuurlijk nog véél leuker dan met het baasje meelopen.

Thuis kan Luna heel lekker relaxed zijn, en ook prima een paar uurtjes alleen blijven; ze ligt dan lekker te slapen, en niemand hoort haar.

Ze is natuurlijk dol op koekjes, en gaat ervoor zitten, pootje geven of af. Ook ‘blijf’ lukt al aardig, alleen ‘los’ vindt ze nog wel moeilijk.

Wij moeten altijd lachen om haar, als er op straat plassen liggen; daar gaat ze met een grote boog omheen … ze houdt niet zo van water!

diana5 diana6

Onlangs namen we haar mee naar een meer, om te proberen of ze in het water zou gaan … maar we namen een geheim wapen mee: een tennisballetje! Voor een balletje doet ze álles … en já hoor, na veel toemoedigingen van ons, en zelf te water te zijn gegaan, sprong onze Luna in het water, om haar bal te halen. Uiteindelijk kreeg ze er nog lol in ook!

Wij zijn erg blij met haar en willen haar nooit meer kwijt; ze is een heerlijke hond!

Groetjes uit Oosterhout van
Caroline, Oscar, Loïs én Luna!

Share →