Esmer
esmertu

Hallo hondenliefhebbers,

Op 20 november 2007 gingen we in Maarssen kijken naar Esmer uit Instanbul. En ja hoor het was gelijk raak. Het klikte in ieder geval van onze kant. Voor Esmer was dat nog even wennen. Een paar dagen later, op zaterdag 23 november hebben we haar opgehaald.

De reis verliep goed al zat ze wel een beetje te klagen in de auto. Het is natuurlijk ook niet niks. Je hebt het nodige meegemaakt in Turkije, gaat dan met een vliegtuig naar Nederland, wordt opgevangen in een opvanggezin en na 3,5 week word je alweer verplaatst. Alles voor het goede doel natuurlijk. Maar ja, maak dat een hond maar eens duidelijk.

esmers01 esmers02

De eerste 2 weken heeft Esmer het een beetje moeilijk gehad. Ze was aardig gestresst en wilde eigenlijk maar 1 ding: wegwezen! Dat is gelukkig niet gelukt. Ze hoort gewoon bij ons. Is erg lief en aanhankelijk en heeft het steeds beter naar haar zin. Inmiddels kan ze heel goed 2 à 3 uurtjes alleen thuis blijven zonder dat de deur van de bench dicht moet. Ze gaat dan heerlijk een dutje doen en wacht rustig tot er weer iemand thuis komt die haar aandacht geeft en fijne wandelingen maakt. Ze loopt braaf aan de riem, trekt niet en past haar tempo aan aan degene die naast haar loopt. Ook naast de fiets loopt ze heel braaf mee, alsof ze nooit anders gedaan heeft.

In het begin moesten wij haar uitdagen om een beetje te gaan spelen, nu komt ze soms naar ons toe voor een spelletje. Met de hondenspeeltjes weet ze nog geen raad, maar ook dat komt waarschijnlijk nog wel. We blijven oefenen. Hondenkoekjes en allerlei soorten botten vindt ze inmiddels maar al te lekker. Ze gaat maar al te graag voor je zitten en geeft direct een pootje, soms 2 tegelijk.

Ook naar vreemden toe gaat het steeds beter. Ze kijkt nog wel even de kat uit de boom, vooral bij mannen. Maar na een paar minuten is ze toch wel nieuwsgierig genoeg om even een kijkje te nemen en aangehaald te worden. Dat vindt ze maar al te fijn. Naar andere honden toe blijft ze een beetje afwachtend. Ze laat alle aandacht rustig over zich heenkomen.

esmers03 esmers05

Met onze Shetlandpony kon ze het meteen goed vinden, maar ons paard vond ze wel een erg groot. Dat was schrikken. Inmiddels loopt ze er zelf naar toe om even te snuffelen. Dus ook dat gaat prima!

Het contact met het opvanggezin verloopt ontzettend goed. In januari is Susanne (Resanito) bij ons thuis geweest en heeft met eigen ogen kunnen zien hoe geweldig Esmer het doet en dat ze zich bij ons helemaal op haar gemak voelt.

Kortom wij zijn hartstikke blij dat Esmer bij ons is. Het is gewoon een hele lieve, rustige hond. Echt een schat!

Groeten,
Frank & Renate

Share →