Esmeralda – nu Tascha
esmeraldasp

Op een regenachtig dag in augustus zijn we op pad gegaan om met Esmeralda kennis te gaan maken. Een heel energieke en lieve hond. Het was meteen duidelijk dat ze alles nog moest leren.

Haar naam was om te beginnen al geen naam die echt lekker roept. Dus na lang nadenken hebben we besloten om haar Tascha te noemen.

esmeralda01 esmeralda02

De eerste weken was er niets mee te beginnen. Het enige dat ze goed deed, was slapen in haar bench. Eenmaal in de bench geeft ze geen kik meer. Verder was ze erg onrustig en onzeker. Ze luisterde helemaal nergens naar.

Door veel met haar te gaan wandelen werd ze wel wat rustiger. Nu gaan we met haar naar een cursus en daar knapt ze enorm van op. Ze vindt het helemaal leuk en doet alle trucjes met veel overgave. Ze is nog echt een puber meid en wil ook nog wel eens in de fout gaan, maar over het algemeen heeft ze bij ons haar plekje gevonden.

esmeralda03 esmeralda05

Ze loopt nu een stuk rustiger aan de lijn en je kunt gewoon met haar gaan wandelen. Ze kan het goed vinden met de andere honden hier in de omgeving. Ze spelen naar hartelust op een speelwei in de wijk. Hoewel ze over alle honden de baas probeert te spelen, lukt dat alleen nog maar met de kleine honden.

Op een van de bijgevoegde foto’s ligt ze op de keukenmat en dat is haar favoriete plekje in huis. Als ze daar niet ligt, probeert ze bij de baas op schoot te kruipen en ook daarvan stuur ik een foto mee.

esmeralda06

Op cursus doet ze het ook erg goed. Ze is als 2e geƫindigd wat een geweldige prestatie is voor een hond die nog geen enkele cursus heeft gevolgd.

Ook met de poes kan ze het steeds beter vinden. Ze gaat in huis niet meer op jacht naar de poes, maar laat haar lekker op de bank slapen en probeert wel af en toe om haar te verleiden met haar te spelen. Dit lukt meestal niet.

esmeralda04

We zijn in ieder geval erg blij met haar komst. Het is een echte aanwinst!

Bedankt,

Kees en Vera

 

Share →