Eva – nu Eef(je)
evasp

In november vorig jaar kwam ik vanuit Spanje in het opvanggezin aan (nl. de schoondochter en zoon van mijn baasjes, zij fungeert al een tijdje als opvanggezin voor de stichting). Zij hebben daar veel dieren; konijnen, katten, ratten en 2 honden. De katten ging ik altijd opjagen maar als puntje bij paaltje kwam, vond ik het toch wel erg eng. Met de 2 honden was het erg gezellig. De grote hond vond het niet altijd leuk om met mij te spelen maar de kleinere hond had daar wel plezier in.

eva09 eva08

Ik was al een paar maal met hun bij mijn huidige baasjes geweest (omdat het familie is natuurlijk). Mijn baasjes vonden mij zo speels, lief en gezellig dat ik na een paar weken bij hun ben gekomen. O ja, mijn naam was Eva maar nu word ik Eef of Eefje genoemd, ik vind dat prima, luister al goed naar die naam.

Ik ben hier nu ruim 2 maanden en zij hebben nog een hond Ginger, een Ierse Setter van 10 jaar oud, die niet meer zo graag wil spelen maar toch al wat actiever is geworden. Ik spring vaak naar haar kop en laat ze horen dat ze dat niet zo leuk vindt, nou word ik maar gelijk heel onderdanig.

eva06 eva07

Van de winter vond ik het maar koud hier in Nederland. Wij lopen veel, nu ook af en toe met de fiets, langs een kanaal op een fietspad, daar mag ik lekker loslopen.

Ik geniet elke dag van het heerlijke leven dat ik hier heb en lig ‘s nachts in mijn eigen mandje bij mijn baasjes op de slaapkamer en wat vooral lekker is, zijn de kluifjes die ik elke dag krijg.

eva05

Het was in het begin best wel wennen, want de zoon (opvanggezin) van mijn baasjes heeft zijn bedrijf hier ook aan huis net als mijn baas. Er komen hier veel mensen overdag, erg gezellig, alleen mag ik er niet altijd bij zijn en dat is wel jammer maar als ik de kans krijg, ga ik toch even snel een knuffel halen.

Om het huis hier is een heerlijke tuin waarin ik lekker kan rennen, ravotten en kattekwaad kan uithalen. Geweldig is dat en weet je wat ook zo leuk is: om te ontsnappen. Ze hebben namelijk een grote vijver met een hek erachter. Daar kan je zo fijn overheen springen, alleen vinden mijn baasjes dat niet zo leuk. Zij hebben nu gaas erachter gemaakt en een paar stoelen ervoor gezet, dachten ze: dat helpt wel, maar ze wisten niet hoe hoog ik kan springen en dus jump ik er zo overheen.

eva01 eva03
eva04 eva08

Vorig weekend was ik een paar dagen bij mijn opvanggezin, heel gezellig, en ben daar 7x ontsnapt. Goed hè! Nu hebben ze pas een waterpistooltje gekocht en zodra ze zien dat ik het weer doe, krijg ik water over mij heen. Dat vind ik eigenlijk niet zo leuk, dus moet ik maar eens goed nadenken wat ik de volgende keer ga doen, anders mag ik van de zomer de tuin niet in, want als het mooi weer is staat de hele dag de tuindeur open.

Namens mijn baasjes wil ik St. Resanito bedanken voor de goede verzorging (paspoort, inentingen, bloedonderzoek en antibiotica etc.) wat zij hebben gedaan alvorens ik naar Nederland kon komen. BRAVO!

Eefje

Share →