Flor – nu Floortje
florsp

Vanaf april is Flor (Floortje) bij ons. Het gaat uitstekend met haar. In het begin vond ze de honden nog een beetje eng, maar dat is nu helemaal voorbij. Het is een poesje met een eigen willetje en ze houdt erg van aandacht. We hebben haar een maand binnen gehouden en daarna haar vrijheid gegeven.

De tuin vindt ze heerlijk maar ze gaat gelukkig nooit te ver. Zoals jullie zien voelt ze zich nu erg op haar gemak bij ons en we hebben het gevoel dat de roedel nu compleet is.

flors01 flors02

Er is al iemand van de nazorg geweest, een goed streven van de stichting. Heel veel succes met jullie goede werk.

Hartelijke groeten van Anneke uit Almere

- Augustus 2008 -

Floortje is nu ruim een jaar bij ons en je merkt wel dat ze Spaans temperament heeft … Als we haar willen aaien, knijpen haar oogjes even dicht, haar staart begint te zwaaien en als het te lang duurt begint ze te bijten. Ze heeft nog steeds angst voor handen. Dit doet zij vooral als ze in haar mand ligt. Bij haar etensbak mag je alles met haar doen. Ze spint er dan lustig op los. Een schootkat zal het wel nooit worden, maar dat is voor ons geen probleem. We hebben geen moeite met haar karakter. Je weet tenslotte ook niet wat er allemaal in het verleden gebeurd is.

flor01

Bij onze dierenarts gedraagt zij zich uitstekend. We hadden verwacht dat ze met handschoenen aangepakt moest worden, maar ze weet wel wanneer zij zich netjes moet gedragen. Na 1 jaar zie je wel dat haar gedrag zich verbetert en dat ze wat rustiger wordt.

Ze geniet met volle teugen van de tuin. Vooral als het erg warm is, loopt ze veel buiten. Ze ontdekt steeds weer nieuwe dingen. Kikkers zijn erg interessant om mee te spelen en vogels of een muis laat ze met rust.

Als we met de honden gaan wandelen, springt ze meteen uit haar mandje en loopt dan een klein stukje mee. Wanneer we langer weg blijven, zit ze op de schuur of onder de bosjes te wachten. Als we dichterbij komen, springt ze uit de bosjes met een schijnaanval en loopt dan tevreden voor ons uit naar huis. Het is echt een gezelschapskat.

flor02

Af en toe komt de buurkat even binnen kijken of ze thuis is maar hier moet ze niets van weten en blaast haar weer de deur uit.

Laat in de avond sluiten we de voordeur en gaat ze tevreden in haar mandje liggen slapen. Het geeft voor ons een gevoel van veiligheid vanwege de vossen die af en toe door de wijk lopen.

In de loop van het jaar is ze wel wat steviger geworden en haar vachtje wat roder van kleur.

We denken dat ze best wel happy is met haar Hollandse bestaan en wij zijn het ook met haar.

Hartelijke groeten van
Anneke, Gerard en Floortje uit Almere


Share →