Heura – nu Puck
heurasenl01

April 2006: het is inmiddels 4 jaar geleden dat ik afstand heb moeten doen van m’n hond Joey die ik altijd heel erg heb gemist. Ons oudste zoontje is bijna 6 jaar en onze meisjestweeling bijna 4 jaar. Ook hun schoolleeftijd breekt aan en ik heb heel bewust tot die tijd gewacht om weer aan een hond te beginnen. Ik heb altijd afgedankte of asielhonden gehad en met hele goede ervaringen dus voor mij stond het vast dat ik dat weer wilde.

Na het zien van verschillende programma’s heurasenl02over Spaanse asielhonden besloot ik daarvoor te gaan. Omdat ik in mijn omgeving op veel weerstand stuitte waar ik in hemelsnaam aan begon met 3 kids besloot ik eerst eens een oproepje op MP te zetten voor we de reis naar Spanje zouden aanvaarden in oktober 2006. Het was nl. onze bedoeling om daar zelf een hond op te gaan halen want ik wilde onze nieuwe huisgenoot toch wel graag eerst zelf zien voordat ‘ie naar Nederland zou komen.

Op dat oproepje van MP kreeg ik een berichtje van Hanny. Zij attendeerde mij op Resanito en hun website en vanaf dat moment ging alles heel snel….. Ik keek op de site en de eerste hond die ik bekeek was Heura zoals haar naam toen was. Haar omschrijving was vrij summier want ze was nog in Spanje maar mijn hart was sneller gaan kloppen. Ik zag nog een hond die me aansprak en Jeanneke zou beide honden voor mij observeren als ze in Nederland bij haar aankwamen.

Die zondag van hun aankomst wachtte ik aardig gespannen op haar telefoontje. Ik had haar een zeer gedetailleerde omschrijving gegeven van wat wij zochten in een hond, dus veel hoop had ik eerlijk gezegd niet. Die avond belde ze me met het bericht dat zij het gevoel had dat het wel eens een match kon worden met Heura en dat we contact op konden nemen met het opvanggezin waar ze nu zat.

Wij meteen met Leidy en Mike gebeld waar ze zat en een afspraak gemaakt. We hadden onderling afgesproken dat als het met 1 van ons vijven niet zou klikken, we het niet zouden doen maar niks was minder waar….

Als ik aan die woensdagavond terugdenk dan krijg ik er nog kippenvel van en Leidy en Mike denk ik ook. Het was compleet liefde op het 1e gezicht van beide kanten!!! Jeetje wat een lieverdje!!! In het echt was ze veel mooier dan op de foto’s en zelfs het feit dat ze geen staartje had was niet eens raar. Smile Ze denderde ons hart binnen en is daar niet meer uit weggegaan.

heurasenl03 heurasenl04

Overal gaat ze mee naartoe. Deels omdat ze nog niet alleen kan zijn, deels omdat we dat gewoon heel leuk vinden. Ze is echt ons 6e gezinslid in de goede zin van het woord geworden, want ze word niet als mens benaderd.

In het begin moest ze erg aan d’r bench wennen, maar nu vindt ze het een heerlijk plekje. Ook mag ze niet bovenkomen of op de bank en ook dat heeft ze prima afgeleerd. Ze is slim, lief, een grote kroeldoos en superdol op kinderen, ze luistert inmiddels perfect en gaat ook gezellig mee met hardlopen.

Ik had nooit verwacht dat ik ZO snel mijn droomhond heurasenl05tegen het lijf zou lopen. Ik kan uren over d’r kletsen en d’r zwaar ophemelen omdat ik zo trots op d’r ben. Hoe ze zich aan heeft gepast aan het leven in ons drukke gezin waar zij heel rustig onder blijft, zo lief als ze is voor de kids (en de kids voor haar!), zo goed als ze luistert enz enz. Kortom: ik ben een hele trotse hondenmama. Wink

Bedankt Jeanneke, Leidy en Mike voor jullie goede beoordeling. Bedankt ook alle mensen die in Spanje voor Heura hebben gezorgd. Bedankt ook alle mensen uit m’n omgeving die dachten dat ik gek was om ‘zo’n’ hond te willen; ik werd er alleen maar vastberadener door en inmiddels begrijpen ze ook waarom!!

Hoe ze nu heet? PUCK…. onze kleine ukkepuck die ieder z’n hart heeft gestolen!!!

Lieve groetjes van Edwin, Natascha, Jessy, Kiki en Sam

Share →