Ingo
ingosp

Toen ik Ingo op de site zag staan, werd ik onmiddellijk getroffen door zijn blik. Ik was op zoek naar een rustige stabiele grote reu als tegenwicht voor onze 2 drukke Spaanse meiden. Na gesproken te hebben met Jeanneke wist ik dat hij de ware moest zijn.

ingo01 ingo02

En dan het spannende moment, de kennismaking, Ingo vond het allemaal wat eng en zag ons liever gaan dan komen. De wandeling buiten vond hij ook maar niets. Maar ja, net een week in Nederland ineens in een huis, na anderhalf jaar in een asiel en waarschijnlijk nooit in een huis gewoond, overal mensen, verkeer en ook nog vuurwerk, droeg niet echt bij aan zijn gemoedsrust. Hij vond het wel best zo bij de opvangster, Joke, in huis op zijn kleedje.

Toch gingen we er voor, Ingo mocht bij ons verder inburgeren. Arme Ingo, weer verhuizen! Naar een vreemd huis in die enge auto nadat hem moed is ingesproken door Joke. Wat was dat nieuwe huis eng met zo’n smalle gang en keuken.

ingo03 ingo04

We hebben de mazzel dat onze tuin aan een park grenst en dus geen verkeer en Ingo ontdekte snel dat wandelen eigenlijk wel leuk was. Hij mocht al snel los en langzamerhand kwam de ware Ingo naar boven. Vreemde mensen waren nog wel eng, maar brokjes doen toch wonderen, zeker als je 2 Spaanse vriendinnen doen alsof het de normaalste zaak is.

En die enge auto bracht hem wel naar allemaal spannende wandelgebieden, dus na 2 weken stapte hij de auto in alsof hij nooit anders gedaan heeft om vervolgens piepend van opwinding te staan springen op de parkeerplaats en dan lekker rennen met je Spaanse vriendinnen zigzaggend tussen de bomen en het struikgewas door en een hoop nieuwe hondenvrienden maken. En het allerleukste is eenden en vogels duidelijk te maken dat ze moeten vliegen of zwemmen.

ingo05 ingo06

Als we nu de tuin uitlopen het park in, heeft hij echt zijn dolle puppensprint en dat voor een hond van 50 kilo, dat is zo mooi om te zien. Kortom Ingo, onze heerlijke knuffelbeer is thuis en geniet met volle teugen van een welverdiend heerlijk hondenleven.

Share →