Jacky
jackysenl01a

Hoi dierenvrienden van Resanito,

Hier even een update over Jacky (het broertje van Calcetines en Linda). Ik heb ook twee foto´s bijgevoegd.

Ik heb Jacky nu ruim twee maandjes bij me en het gaat hartstikke goed. Hij is nog wel een beetje bang voor mannen en laat dat duidelijk merken door naar ze te blaffen en te grommen. In het begin verschool hij zich alleen maar achter mij, maar hij begint nu dus al aardig wat praatjes te krijgen.

Als we buiten lopen, loopt hij meestal los en hij is steeds meer bezig om de omgeving te verkennen door druk te snuffelen. Als hij dan ziet dat ik alweer een stuk verder vooruit loop, dan komt hij als een gek naar me toe rennen. Ik neem hem ook mee als ik ga hardlopen en hij kan goed meekomen.

Zijn tandjes waren een beetje vies toen hij net uit Spanje kwam, maar het was alleen tandplak en nog geen tandsteen. Inmiddels heeft hij na het vele kauwen op lekkere botjes weer mooie witte tandjes en kiezen.

jackysenl02aHet eten gaat ook erg goed. In het begin at hij zijn brokjes alleen maar als ik er vrij veel vlees doorheen deed, maar ik heb de hoeveelheid vlees steeds meer afgebouwd en nu eet hij de brokjes met een heel klein kriebeltje vlees erdoor…beter voor zijn tandjes.

Met het mooie weer van de afgelopen tijd heb ik Jacky meegenomen naar het strand en hij liep gelijk achter mij aan het water in om lekker te zwemmen. Hij vond het wel een beetje eng, dus ik moest wel in de buurt blijven….

Hij kan nu ook goed eventjes alleen thuis blijven, maar dat heeft wel wat tijd gekost. Hij joelde en blafte in het begin zo gauw je de deur achter je dicht trok, maar met een beetje training is dat helemaal goed gekomen. Een paar uurtjes redt hij zich wel alleen thuis, maar meestal gaat hij gewoon overal mee naartoe. Hij is thuis wel een beetje waaks aan het worden als hij vreemde geluiden hoort en als er andere mensen binnenkomen, maar dat gedrag probeer ik in de kiem te smoren….hij moet natuurlijk niet teveel praatjes gaan krijgen!!

Hij heeft al een paar keer bij mijn ouders gelogeerd en daar is hij dikke vrienden met de jongste teckel. Ze rennen met z´n tweetjes door het huis en de tuin achter elkaar aan en liggen de hele dag lekker te ravotten. De oudste teckel probeert ook af en toe mee te doen, maar het gaat haar allemaal een beetje te snel.

Jacky en ik zijn heel blij met elkaar!!

Groetjes,

Marloes

 

-update 2009-

 

Jacky
 Hoi Resanito

Hier weer even een update over Jacky die in 2006 zijn plekje vond bij mij.
Toen studeerde ik nog en woonde ik in Zeist. Nu werk ik inmiddels als dierenarts in Almere en woon ik samen met Jacky en mijn kat Nicky in Lelystad.
Sinds een half jaartje heb ik een hele leuke vriend. Jacky moest er wel even aan wennen dat hij de aandacht een beetje moest delen met een vreemde man. Maar inmiddels gaat het erg goed en loopt hij ook prima mee als mijn vriend hem alleen uitlaat. Jacky blijft een grote voorkeur houden voor vrouwen, maar met lekkers is hij ook door mannen te paaien:)

Groetjes Marloes van Harsselaar

jacky01
Share →