Jake – nu Diego
jakesp

Het is alweer bijna 4 maanden geleden dat ik Jake ophaalde uit het gastgezin te Ridderkerk.

Jake en zijn broertje Joy waren gered uit een vuilniszak in Spanje en in januari van dit jaar gezond en wel (4 mnd. oud) in Nederland gearriveerd.

Mijn vorige hondje overleed (bijna 16 jr oud) 19 september 2006 en deze datum staat in Jake’s paspoort als zijn geboortedatum. Ik zag die datum een beetje als een teken en dat leidde mij naar hem. Alhoewel ik (streng voor mezelf) nog wat andere adoptiehonden ontmoette gedurende de bedenktijd, was en bleef het met Jake toch liefde op het eerste gezicht!

Ik vergeet nooit die middag dat het mannetje mijn huis voor het eerst binnenkwam. Hij was – in de auto al – vooral benieuwd en kennelijk vol vertrouwen. Ik had de bench netjes klaargezet en een welkomstsetje aan puppyspeelgoed voor hem neergelegd.

Van meet af aan bracht Jake vrolijkheid mee.

Jake verraste mij, 5 maanden oud en toch veel veranderingen in korte tijd achter de rug, maar hij was zindelijk, leergierig en zocht ‘s avonds zelf de bench (op mijn slaapkamer) op voor de nacht om dan heerlijk te slapen. Een fantastische, gezonde hond! Mijn woonomgeving biedt veel en Jake was eigenlijk meteen thuis.

Wij zijn inmiddels een team en genieten dagelijks van het strand, zee, duinen en zijn populariteit! Gaandeweg noemde ik mijn kanjer Diego. Beetje Spaans vanwege zijn afkomst. Het is een hartedief. Lopend in de duinen wordt hij door ander hondenbezitters die daar met hun hond wandelen al van verre geroepen en Diego heeft veel zowel veel ‘mensen’ als hondenvrienden.
jake1
Deze foto is in april genomen. Diego is nu alweer groter. Velen denken dat hij een Beardy is en inderdaad lijkt hij wel wat op een jonge Beardy.

Ik noem hem desgevraagd vaak een ‘orginele Spaanse Basura’ ( = vuilnisbak of container, zijn feitelijke droevige afkomst immers).

Diego is nu 8 maanden en wij starten binnenkort met de pubercursus. De adoptie van Jake/Diego is een groot succes en ik ben Resanito dan ook dankbaar voor mijn fijne ‘nieuwe’ hond.

Groeten uit een dorp aan zee van Diego, mijn trotse Spaanse Basura

Share →