Jolie – nu Luz
joliesp1

Wie had kunnen denken dat onze Luz van een ontzettend uitgeputte, verdrietig ogende hond in zo’n vrolijke ‘spring in het veld’ kon veranderen.De eerste periode in Nederland heeft ze veelal slapend doorgebracht. Wandelen? Echt niet. Spelen? Dat kan ik niet. Gelukkig hadden mijn ouders op hetzelfde moment Birte, inmiddels Bliep, geadopteerd. Samen in het vliegtuig naar Nederland gekomen schiep dat een band. Bliep haar vrolijke puppengedrag zorgde er mede voor dat Luz uit haar schulp kroop. En hoe!

jolie1 jolie2

Ze is inmiddels een en al vrolijkheid. Ze dolt door het huis, is een echte knuffelkont maar kan op zijn tijd ook heerlijk lui zijn onder luid gepruttel als ze prachtige dromen droomt. Lief naar mensen, kids en andere honden en katten. Alleen de kat zelf moet nog even wennen en schrikt nog elke keer als ze dat grote hondenhoofd ziet.

We zijn op zoek naar een geschikte hondencursus om haar beter te leren luisteren. Niets heerlijkers dan een hond die uiteindelijk ook lekker los met je mee kan lopen. Nu durven we dat nog niet aan omdat haar oren nog niet helemaal gewend zijn aan ons Hollandse taaltje. Maar we zijn er van overtuigd dat dat helemaal goed gaat komen!

joliebirte3

Hartstikke bedankt voor al het goeds wat jullie voor Luz hebben gedaan en doen voor alle andere honden!

Veel groetjes van Eefje & Yusuf,
poot van Luz

Share →