Joy – nu Job
joysp

Verliefd geworden op een foto van een heel mooi Spaans meisje telde ik de dagen tot ze in Nederland zou zijn.

De dag van haar aankomst kregen we een verrassend telefoontje, ze bleek een jongen! Ja, Joy klinkt ook erg meisjesachtig en zo’n wit met oranje koppie maakt je niet mannelijk.

Maandag 29 januari naar onze Spaanse knul gaan kijken. Hier wachtte nog een verrassing; hij had een heel kort staartje! Dat waren de twee dingen waar ik even aan moest wennen. Ik had me ingesteld op een meid met een lange pluimstaart. Maar Joy was verder helemaal waar ik van gedroomd had en veel meer.

jobs01_edited-1 jobs03 jobs02_edited-1

Het kleine spanielpuppy wat in het opvanggezin woonde werd zoooo lief door Joy behandeld
en hij had in de ene week in het opvanggezin al zo veel opgepikt. Dan naar huis om er over na te denken. Ach eigenlijk was het al duidelijk hoor, we waren zwaar verliefd op Joy. De naam wilden we wel aanpassen. Om niet al te veel verandering aan te brengen hebben we er Job van gemaakt.

De volgende dag mochten we hem op komen halen, meneertje ging heel braaf met ons mee,
besnuffelde in huis even de poezen en besloot dat het goed was.

Job is een zalige hond. Hij vindt iedereen en alles gezellig en leuk, dendert op alle andere honden af en gek genoeg is er niet 1 hond die daar niet van gediend is. Een echt allemansvriendje en een levensgenieter!

Daarnaast is hij ook reuze bijdehand, ik hoef hem het meeste maar 1 keer voor te doen en hij begrijpt het. Nu is het natuurlijk wel een gezonde puber dus die oren doen het niet altijd, maar hij weet heel goed wat er van hem verwacht wordt. De basiscursus werd dan ook met gemak gehaald terwijl hij toch echt niet altijd luisterde. Job gooide zijn humor en charmes in de strijd als hij de instructeurs een loer wilde draaien, het werkte iedere keer!

jobs04 jobs05

Ondertussen is ons gezin uitgebreid met twee hondenvriendinnetjes. Job is stapel op ze! Hij is duidelijk de baas, maar wel een hele lieve; de dames mogen letterlijk over hem heen lopen, in zijn oren en poten bijten en hij gaat dan heel theatraal piepen.

Buiten is Job vooral jachthond; egels en muizen worden uitgegraven, eieren gejat en karkassen van andere kleine diertjes als troffee rondgesleept. Ik ben er niet blij mee, maar het zit zo diep in mijn ventje dat ik er maar mee leer leven.

Ondertussen is Job gecastreerd en eind augustus gaan we voor de vervolgcursus, dan zullen we eens zien of hij de sportieve kant op wil.

jobs06 jobs07 jobs08

Job heeft alle prachtige verhalen van wat een hond voor een baasje kan zijn overtroffen, ik kan met hem lezen en schrijven, we voelen elkaar in alles aan en een blik is vaak al genoeg.

Ik kan Resanito niet genoeg bedanken voor dit prachtige levende wezen wat ons leven zo verrijkt. En dan te bedenken dat hij in een container was gedumpt……

Veel liefs,

Caroline, Louis en de beestenbende

Share →