Lines
linessp

Op 1 september 2007 was het zover, ons eerste opvanghondje kwam naar Nederland in de hoop dat ze het goed kon vinden met Sunu, onze sharpei van 5½. Sunu is erg kieskeurig, dus het was nogal spannend! We hebben de twee bij elkaar gezet en wat we niet hadden durven hopen gebeurde: ze begonnen te spelen en hielden niet meer op!!! Ze zijn nu echt maatjes voor het leven.

liness01 liness02

Lines is echt een clown, waar we vaak heel erg om moeten lachen. Ze windt iedereen om haar vinger en komt geen aandacht te kort. Wanneer Sunu geen zin heeft om te spelen, blijft Lines net zo lang uitdagen tot Sunu heel hard gaat blaffen en daarna toch maar overgaat tot spelen. En krijgt Lines geen aandacht van Sunu, dan zoekt ze het wel bij ieder ander in huis.

Het heeft in het begin wel even geduurd eer Lines wist dat ze buiten moest plassen en poepen, maar dat gaat, op een heel enkel keertje na, nu heel goed. Ze luistert buiten heel goed en loopt dan ook altijd los.

liness03 liness04

We gaan zo vaak mogelijk wandelen bij de plas in Vianen, hier lopen we dan tussen de Schotse Hooglanders. Lines kan het nooit laten om heel hard rondjes om de dieren heen te rennen en ze uit te dagen. Gelukkig reageren de dieren hier nooit op en druipt Lines weer af. Echt ver in het water durft Lines nog niet, maar natte voeten durft ze wel te halen.

Af en toe is Lines echt een viespeuk!!! Ze eet poep van andere honden en koeien en ligt graag te rollen door dode vissen of konijnen. Gelukkig begint ze steeds beter te luisteren en snapt ze dat zulke dingen niet mogen. In februari gaan we starten met de cursus gehoorzame hond, Lines is denk ik echt een hondje waar qua training veel mee te bereiken valt. Ze is heel enthousiast en leert snel.

Hier 2 foto’s om te laten zien hoe Lines is veranderd…aan haar koppie zie je dat ze gegroeid is.

liness05 liness06

Toen ze bij ons kwam woog ze net iets meer dan 5 kilo en nu 9½! Ze is heel gezond en heeft het volgens mij prima naar haar zin bij ons. En wij zijn reuzeblij dat ze bij ons is komen wonen!!

Share →