Mikel2 – nu Maiky
mikelspanje

Toen ik zondag 17 december 2006 per vrachtwagen in Nederland aankwam, had ik een lange reis achter de rug. Voordat we in Barcelona waren had ik al acht uur in de vrachtwagen gezeten want ik kom namelijk uit de bergen van Ubeda.

Dus ben ik op 17 december in Den Haag bij Gill gekomen in het pleeggezin. Leuk en heel gezellig, goed eten. Ik wist niet waar ik was, dat was wel even anders dan in Spanje in portiekjes slapen.

Maandag 18 december kwamen Cor en Jo met Boris naar mij kijken, want ze hadden mij op internet gezien en hadden al aan Jeanneke doorgegeven te gaan voor Mikel, dus heb ik lief gedaan tegen Boris en dacht, als ik geluk heb mag ik morgen mee naar Oudenbosch in Brabant. En ja hoor, op dinsdag 19 december rond 12 uur was ik in Oudenbosch. ‘s Middags kreeg ik gelijk mijn eigen mandje, want van Boris mocht ik niet in het zijne liggen, logisch want hij woont daar al zes jaar.

mikelsenl2 mikelsenl3

Boris is wel een beetje lui, maar nu ik er bij ben is dat al een heel stuk minder. Samen op de bank en wandelen gaat goed, wel loop ik altijd voorop want Boris heeft moeite om mij bij te houden. Een volle mand met speeltjes is er ook, Boris doet er niet veel mee maar ik wel en er is van alles. Ook heb ik nog speelgoed gekregen van de mensen die op bezoek kwamen om naar mij te kijken, leuk hè?

mikelsenl4Mijn vrouwtje en baasje zeggen steeds “Als het maar eens zomer is dan gaan we naar de caravan op de camping in Zeeland, daar zitten we maar 100 meter van het water en kun je zwemmen”. Ook gaan we daar fietsen en dan mag ik samen met Boris mee in de fietsmand, want ik krijg er ook een.

Boris en ik beginnen al goede maatjes te worden want het is natuurlijk wennen aan elkaar.

Ook sta ik heel veel buiten te kijken want er komen hier heel veel andere honden voorbij.

Ik mag vier keer per dag mee, en ook elke avond naar een oma van 87 in het bejaardenhuis, die heeft lekkere koekjes. In het begin wist ik niet wat je daar mee moest doen maar nu wel. mikelsenl5
Ook verstijfde ik in het begin helemaal als ze me oppakten, maar dat is al ver over en nu kroel ik vaak met het vrouwtje en baasje, leuk hoor.

Ik ben blij dat ik bij Cor – Jo en Boris ben, ze houden erg veel van mij en zeggen dat ik een lief manneke ben, Boris ook hoor, die is ook heel lief voor hun.

Groetjes van Maiky (dat is de nieuwe naam die ze me hebben gegeven en ik luister er al naar. Ook ben ik al aangekomen want ik was te mager.)

Share →