Navidad – nu Luna
navidad-opvang

Graag willen wij jullie laten weten hoe het is gegaan met Luna (Navidad in jullie bestand) na haar komst bij ons.

Wij hebben 12 jaar lang voor een lieve en zeer trouwe Labrador mogen zorgen, die 3 jaar geleden is overleden. Hoewel we dachten niet nog aan een hond te beginnen, was de tijd nu toch weer rijp voor ons. Omdat wij regelmatig oudere zwerf- en asielkatten opvangen, wilden we graag ook voor een dergelijke hond een nieuw huis zijn. Via via zijn we op de site van Resanito terecht gekomen en toen ik het fotootje van Navidad zag was ik eigenlijk direct verkocht. Dat gevoel werd versterkt toen ik haar ging opzoeken in haar tijdelijke opvanghuis in Hulst, het was in ieder geval van mijn kant, direct liefde op het eerste gezicht. Binnen een half uur zat ze dan ook bij mij in de auto op weg naar haar nieuwe huis.
Inmiddels zijn we bijna een half jaar verder en maakt Luna (zoals we haar uiteindelijk hebben genoemd) een zeer belangrijk deel uit van ons gezin. We hebben haar een andere naam gegeven omdat ze het huis deelt met 4 katten; Kees, Bert, Pluk en Ernie. Wij vonden dat Luna daar mooi bij paste en toch aangeeft dat het een echte Spaanse lady is.

navidads01 navidads02

Vanwege haar handige maatje gaat ze eigenlijk overal mee naar toe en kent iedereen haar. Zo gaat ze achter op de fiets mee, maar ook mee op vakantie en visites. Omdat we het niet leuk vinden om haar alleen thuis te laten, maar nog meer omdat het gewoon ontzettend gezellig is als ze bij ons is. Ze heeft overal haar eigen kleedje, oa ook in de auto en loopt gewoon met onze kinderen mee en gaat op haar plekje op de achterbank liggen. En onderweg is ze al net als thuis, lief, trouw en erg makkelijk. Of we nu in een restaurant zitten, of in een vreemd bos lopen, ze blijft altijd bij ons en gedraagt zich voorbeeldig. Ik hoef haar nooit te roepen en ze loopt ook nooit aan de lijn, ze denkt er niet over om weg te lopen. Ze loopt me de hele dag in huis achterna en waar ik zit, daar zit zij ook. En zoals dat gaat; alle regels die we ten aanzien van ons nieuwe maatje thuis vooraf hadden afgesproken  worden met voeten getreden; ze heeft op 3 verschillende plekken in huis haar eigen zitzakken, ze ligt op de bank en slaapt zelfs ook op bed……………. Maar het is gewoon gezellig!!

Ze doet de hele dag door allemaal kunstjes en grappige dingetjes en iedereen kent haar op de dijk waar we wonen. Ze is lief voor onze katten, maar is alleen enorm jaloers!! Op het moment dat ik een van de katten roep komt ze naast me staan en krabbelt dan tegen mijn benen: ‘Vergeet me niet, ik ben er ook, ik ben ook heel lief’. Ze houdt enorm van knuffelen. Maar kijk uit, als het aan haar ligt ben je de hele dag met haar aan het kroelen. Als je stopt met aaien, wringt ze zich in allerlei bochten om je aandacht te trekken.

navidads03 navidads04

Haar huid is prachtig en ook haar vacht is mooi gegroeid. Ze is deze zomer zelfs met ons mee naar Frankrijk op vakantie geweest en afsluitend zijn we een paar dagen in Parijs geweest. Op Montmartre was ze een grotere attractie dan alle schilders bij elkaar. En dan te bedenken dat ze naar Holland moest afreizen om iemand te vinden die haar in huis wilde halen. Ik vind dat nog steeds ongelooflijk.

Wij zijn ontzettend gelukkig met ons vriendinnetje. Onze dochter zei vorige week dat we er eigenlijk een kind bij hebben gekregen en zo voelt dat ook een beetje. Wij zijn dankbaar dat ze bij ons mag wonen en we durven te zeggen dat dat voor haar ook geldt.

Warme groet en een dikke knuffel van

de familie Prins en Luna

Share →