Nona

nonasp


Op 3 juli mochten we Nona ophalen uit Den Haag. Een week eerder waren we al een keer wezen kijken. Ze was precies wat we wilden: een grote hond en het liefst met een vacht als een rottweiler of dobermann. Na wat daagjes wennen en bijkomen van een hoestje dat ze had opgelopen tijdens de reis, brak al snel de puppy in haar los. Na enkele dagen was ze compleet zindelijk en niet veel later kende ze de belangrijke commando’s om haar veilig uit te laten.

nonas01 nonas02

Nona is inmiddels uitgegroeid tot een flinke hond. Ze luistert goed naar commando’s en kan prima los lopen. Hierdoor kunnen we haar in de vele parken rondom ons huis lekker haar gang laten gaan. Ze is dol op balletjes en stokken en nog steeds erg speels. Doordat ze niet dominant is, kan ze ook prima met andere honden spelen, zonder dat hierbij problemen ontstaan en inmiddels heeft ze al aardig wat vrienden gemaakt in de buurt. Ook met de honden van vrienden en Dana, de hond van de ouders van Fanou, kan ze gelukkig erg goed, waardoor we haar tijdens een avondje weg ook makkelijk van oppas kunnen voorzien, terwijl zij ook nog eens een leuke avond heeft, al spelend met de andere honden. Het is vooral erg leuk om te zien hoe ze Dana als een soort grote zus ziet en haar tijdens het gezamenlijk uit laten nadoet, doet Dana stoer, dan doet Nona dat ook, soms neemt ze zelfs het exacte loopje over.

Ook nemen we Nona zo’n twee keer per week mee naar het bos, dat vind ze helemaal te gek. Lekker rennen door de blubber en een beetje achter de konijnen aan rennen (die ze overigens bij lange na niet bij kan houden). Ook zijn hier veel ondiepe slootjes waar ze graag in springt, want zolang het water niet te diep is vindt ze het leuk. Diep water vindt ze een beetje eng.

nonas03 nonas04

Het enige wat minder goed gaat, is alleen zijn. Wanneer Nona te lang alleen blijft, gaat ze haar frustratie uiten door op spulletjes te kauwen. Een bench helpt hierbij niet altijd. Want Nona is een lopend genie en kan zelfs haar bench en enkele deuren open maken, waardoor onze spullen nog niet altijd veilig zijn. Maar met wat aandacht hopen we dit snel te verbeteren. We volgen nu wat tips die we van andere baasjes hebben gekregen en wat informatie die we op internet hebben opgezocht. Verder gaat alles prima met z’n drie├źn in huis.

nonas05 nonas06

Binnenkort moet Nona gesteriliseerd worden, dit was eerder gepland, maar doordat ze op jonge leeftijd al loops werd, moest dit enige tijd uitgesteld worden. Verder staat er een vervolgcursus bij de hondenvereniging in de planning, we zaten te denken aan flyball of behendigheid, aangezien ze zo van apporteren houdt en hartstikke slim is. Maar hier zijn we nog niet helemaal over uit. Wat we wel weten is dat we erg blij zijn met Nona. Ze is een hele lieve zorgzame hond, voor zowel ons als kinderen en andere honden. Ze is mooi van bouw, ze is groot, soms een beetje lomp en erg speels. Precies wat we wilden. En voor zover wij weten, is zij ook blij met ons.

Groetjes,

Fanou, Sander en Nona

Share →