Nurca
nurcasp

Vanaf het eerste moment dat Nurca en ik elkaar zagen was er een klik. Sinds die tijd wijkt ze, als het aan haar ligt, niet meer van mijn zijde. Alsof ze voelde dat ik me over haar wilde ontfermen. En het is een ontzettend lief knuffeldier, dus dat vind ik helemaal niet erg.

nurcas01

Los daarvan doet ze het ontzettend goed, je kunt je geen lievere, gemakkelijkere hond voorstellen. Ze is super gehoorzaam. Na anderhalve week gingen we samen naar de eerste gevorderdenles van de hondentraining en ze zat al bijna op hetzelfde niveau als de rest van de groep die er al 8 lessen op had zitten. Ze is dan ook heel leergierig en slim. Zit, blijf, kom, volg, braaf aan de lijn naast je blijven lopen, direct komen als je haar roept, ze doet het allemaal. Het lijkt alsof ze aan je lichaamstaal al afleest wat je bedoelt, want je hoeft vaak maar 1 keer te zeggen wat je wilt, en ze begrijpt het. In de auto rijden vindt ze prachtig en af en toe een paar uur alleen zijn is ook geen enkel probleem. Ze wordt daarnaast steeds speelser. Ze lijkt steeds beter in haar hondenvel te gaan zitten, waardoor ze steeds heller en vrolijker de wereld inkijkt. Andere mensen en honden vindt ze niet meer eng. Alleen hele grote mannen zijn in het begin nog heel even een beetje spannend, maar ook daar is het ijs snel gebroken.

De kleine kinderen van mijn zus kunnen alles met haar doen. Als ze maar aandacht krijgt, dan is ze helemaal blij! Alleen met de poezen duurde het iets langer voordat het gedoogbeleid omsloeg in volledige acceptatie. Maar nu begint ze zelfs voorzichtige speelpogingen te ondernemen met deze andere viervoetertjes en wordt ze niet meer jaloers als deze ook een aai over de bol krijgen.

nurcas02 nurcas03

Dagelijks maakt ze minstens één lange wandeling in het bos en vaak zelfs twee, dus aan heerlijk rennen en snuffelen heeft ze geen gebrek. We boffen dus met elkaar. Via Resanito heeft Nurca dus niet alleen een mooie kans gekregen voor een nieuw, fijn leventje, maar ben ik ook aan een hele fijne hond gekomen. Namens ons beiden, bedankt!

Poot en groeten van Nurca en Tirza

Share →