Pasa
pasatu

Begin dit jaar overleed onze Rhodesian Ridgeback. Ik heb al jaren gezegd dat als onze hond zou komen te overlijden we een hond uit het buitenland zouden nemen. Ik heb contact opgenomen met Jeanneke en uitgelegd naar wat voor een hond we op zoek waren. Wat betreft uiterlijk had ik 1 wens: een grote hond, verder maakte het mij niet uit of hij nou 3 of 4 poten had, waar het ons om ging was het karakter. Zo is Pasa bij ons gekomen. Een kruising Turkse herder, afkomstig uit Istanbul en met letterlijk 3 poten. Ten gevolge van een aanrijding is zijn voorpoot geamputeerd.

pasa01 pasa02

In het begin hadden we wat moeite met de taal (lees luisteren). Pasa kende geen Nederlands en wij verstaan geen Turks. Pasa had moeite om alleen te zijn, maar wat wil je: eerst moest hij weg uit Turkije, waar hij niet langer kon blijven, dan zit je bij een heel leuk opvanggezin in Diepenveen en word je daar ook weer weggehaald. Dus het vertrouwen dat wij bij hem zouden blijven was er niet. Maar na een paar weken met hem geoefend te hebben, weet hij nu dat we altijd weer terug komen.  Zijn naam heeft hij in Turkije gekregen en betekent generaal wat wij heel toepasselijk vinden. Pasa is een hele lieve, rustige en makkelijke hond, die indien nodig wel voor zichzelf opkomt.

pasa03 pasa04

Regelmatig hoor je dat mensen hem zielig vinden maar Pasa is absoluut niet zielig, hij geniet volop van het leven, is dol op honden en bovenal mensen. Hij profiteert van de extra aandacht die hij van iedereen krijgt en maakt handig misbruik van zijn handicap als hij geen zin heeft om verder te wandelen.

pasa05 pasa06

We hebben een doggyride voor hem aangeschaft, zodat we ook met hem kunnen fietsen of grote wandelingen kunnen maken. 1x per week gaan we samen naar een te gekke hondencursus voor honden met een beperking. Daar gaan we oa. speuren, doen behendigheid en spelletjes.

Jeanneke en Sandra, bedankt dat jullie Pasa voor ons hebben uitgezocht, een hond die zo goed bij ons past!

Groeten, ook aan iedereen in Turkije,
van Pasa, Hinno en Dorien

Share →