Pele – nu Droopy
pelesp

Ach kijk nou wat een Droopy, zei ik verliefd kijkend naar mijn mannetje. Tja, mijn charmes werken altijd wel bij een lieve man die een heel groot hart voor dieren heeft. Laat eens kijken, zei mijn mannetje…….en ja hoor hij was verkocht. Net zo verkocht als ik op Pele.

We hebben al meerdere honden uit het buitenland en elke keer zeggen we ….. nu is het genoeg geweest we passen zelf zowat ons huis niet meer in. Tja dat is eigenlijk ook wel zo, maar toch ergens diep van binnen willen we dan zo’n beestje weer een kans geven, maar helaas kan je ze niet allemaal helpen en dat frustreert me wel eens.

Affijn wij zagen Pele op de site van Resanito staan en mailden gelijk of die nog beschikbaar was, en ja hoor we mochten komen kijken hoe het ging.

Pele zat bij Theo en Carla in Zuid-Holland. Voor ons effe een flink ritje voor de boeg vanuit Limburg maar wel spannend weer en heel leuk.

Theo en Carla zijn twee hele lieve en leuke enthousiaste mensen die ons hartelijk verwelkomden met een heerlijk kopje koffie en een fijn gesprek. Pele hing heel erg aan Carla. Waar ze ook naar toe liep, het was alsof je een moederkloek met haar jong zag gaan.

pele01 pele02

Pele was een ontzettende mooie pointer om te zien en waarom we op hem gevallen waren dat kwam door die ontzettende treurige ogen van hem. We mochten van Theo en Carla even met Pele gaan wandelen en ach, eigenlijk wisten we het al vanaf het begin: dit wordt onze vierde hond op dat moment.

Pele is heel even stiekum wezen snuffelen en gauw ging die weer naar Carla toe. Na een gezellig gesprek en de goedkeuring van Jeanneke en Carla mochten we hem gelijk mee nemen naar huis.

Pele wilde niet weg bij Carla en vond het helemaal niet fijn dat wij hem de auto inzetten. Hij ging liggen op de grond en wij zwaaiden ondertussen Theo en een huilende Carla uit. Ik wist gelijk hoe ze zich moeste voelen een beest waar je toch een tijdje voor zorgt en dan gaat die weer weg, maar ondertussen heb je wel je hart gegeven aan het beestje. Ook ik moest een traantje laten, maar puur omdat ik zag dat het Carla pijn deed.

We gingen op weg Kerkrade….. Pele had zich verstopt op de grond, en keek angstig om zich heen. Wat gaan jullie met mij doen leek die wel te vragen met die ogen van hem. Ondertussen was ik hem aan het aaien en lieve woordjes aan het zeggen dat het allemaal oke was, en dat die niet bang hoefde te zijn, en alsof die het ineens door had, ging die heel langzaam aan op de achterbank zitten. Joepie, we hebben het vertrouwen een beetje gewonnen. De hele weg terug is die rustig blijven zitten. Nu werd het spannend: als we thuiskwamen, wat vonden Lady, Bob en Rona ervan? We weten dat Lady altijd even zal laten merken dat zij de baas is van de roedel en dat zou ongetwijfeld nu ook wel gebeuren.

pele03 pele04

Na twee uur rijden kwamen we dan eindelijk thuis en stelden Pele voor aan de meute. Pele wist niet hoe gauw die weg moest duiken onder tafel. Maar lang zat hij er niet alleen want de doggies kwamen hem gewoon opzoeken. Na veel gesnuffel, wat gegrom over en weer nestelde hij zich op een van de kleden in de woonkamer. Het ijs was gebroken en nu maar afwachten hoe het verder gaat.

En………het ging goed! Pele die wij de naam Droopy gaven om zijn geweldige aantrekkelijke ogen, paste zich ongelofelijk vlot aan, hij was al gelijk vriendjes aan het worden met onze Rona, at goed en zat direkt op schoot bij mijn man.

Pele heeft zich ontzettend goed ontwikkeld in het jaar dat wij hem nu hebben heeft die er twee nieuwe vaste vriendjes erbij gekregen hier in huis, en binnenkort komt er nog een bij. Tussendoor hebben we nog honden opgevangen en mijn dochter die hier in huis woonde, had er ook nog een hond bij geadopteerd. Dus jullie snappen het wel: een heel huis vol en nog steeds.

Dochterlief is de deur uit met twee honden, maar wij zijn nog steeds in het bezit van een flinke meute, met als laatste aanwinst een Mastin en een Podenco en over een week een Golden Retriever erbij. Allemaal vriendjes en vriendinnetjes waar Pele gewoonweg geweldig mee overweg kan, want bij Pele is geen een hond een probleem.

Pele was een behoorlijke onderdanige hond met een geweldige drang om je te pleasen. Deze hond vond het gewoon heel erg moeilijk om hond te zijn en te blijven. Nog steeds heeft die dat, maar wij kijken er wel meer doorheen. Het continu op schoot zitten wat hij graag deed, is wel afgeleerd, puur door net te doen of je er geen erg in hebt dat hij dat wil. Dat stopt echt vanzelf op een gegeven moment. Maar hij heeft nog steeds periodes dat die heel erg onderdanig kan reageren op een hoop dingen. Als je je stem verheft, dan duikt die nog steeds in elkaar bang dat hij iets fout heeft gedaan. En soms moet ik toch even mijn stem opzetten om de meute hier tot bedaren te brengen.

pele05 pele06

Pele is een geweldige lieve hond, maar nog steeds met een achtergrond dat hij weggebracht wordt of dat die niet meer bij ons mag zijn. Zodra we maar even met de auto weggaan, denkt die dat die weg moet. We hebben hem een keer een nachtje bij mijn dochter gebracht omdat we vonden dat die toch moest leren dat als een keer de nood aan de man hadden hij ook even ergens anders moest blijven. Blij was die er niet mee, wilde niet eten, wilde niet spelen en heeft alleen maar in zijn mand gelegen daar. Het arme schaap, maar de aanhouder wint dus nog maar eens een nachtje logeren en jawel hoor dat ging al een stuk beter.

Soms heeft het jaren nodig om zon lief beest in te laten zien dat het ook allemaal anders kan. Pele is zo’n hondje….. heel veel liefde, knuffel, kusjes, maar vooral respect. Respect voor wat hij is.

Wij zijn heel blij met Pele en dat zal nooit veranderen, net zoals we blij zijn met elke hond die hier binnenkomt, want we zeggen zelf altijd: Een leven is geen leven als je het niet gedeeld hebt met dieren.

Pele is ons moppie en dat zal die altijd blijven, en Theo en Carla hebben hem voorbereid op een toekomst, en die toekomst heeft Pele te danken aan vele mensen die hem die toekomst ook gunden. De mensen in Spanje, Nederland en natuurlijk niet te vergeten Jeanneke. Want zonder mensen zoals Jeanneke en alle mensen die daarachter nog eens een rol spelen, hadden wij geen Pele.

pele07

Dank jullie wel voor alle goede zorgen en om het contact nog steeds!

Een dikke lebber van Pele voor Theo, Carla en Jeanneke

Share →