Pilo – nu Figo
pilosp1

Hallo allemaal,

Hier dan een verhaaltje over hoe het gaat met Pilo, die we (zonder problemen overigens) nu Figo genoemd hebben. Na een paar spannende dagen kregen we van Jeanneke het verlossende telefoontje: we mochten hem ophalen bij Sandra!!

De autorit ging probleemloos, onderweg hebben we hem even laten uitrennen aan een lange lijn op een grote parkeerplaats, waarna we naar huis gingen. Dat hij een obsessie voor katten had, is ons verteld, maar jeetje, dit heb ik nog nooit meegemaakt… Als we naar buiten gaan, blijft hij op de drempel staan en speurt het hele plein af naar katten, die zich buiten durven te wagen. Na de ‘cat-scan’ loopt hij dan gezellig mee en vind het heerlijk buiten, rent naar voren, maar dan ook meteen weer terug, hij wil iedereen graag bij elkaar houden, maar houd ook de omgeving zeer scherp in de gaten, je kan niet weten, die katten verstoppen zich overal!!

pilo1 pilo2

Het is een ontzettend lieve aanhankelijke hond, die me eigenlijk nog steeds overal volgt en alles graag goed wil doen. Hij is dol op knuffelen, op schoot liggen en natuurlijk lekker wandelen, veel en lang. Gelukkig hebben we op 3 minuten afstand een park, dus dat is geen probleem. Hij kan het prima vinden met andere honden en loopt weg bij een confrontatie, echt ideaal.

Vorige week heb ik de stap genomen: ik heb hem lekker losgelaten in het park, ik had er wel vertrouwen in dat hij bij me zou blijven en niet terug zou lopen naar de huizen, waar die poezen zitten( want hij weet ze feilloos te vinden!). Het ging echt geweldig, hij houd me constant in de gaten, trekt een paar sprintjes en komt meteen weer terug, speelt ook heerlijk met de andere honden.

Ook heeft hij al een paar echte maatjes, zoals Gregor, een greyhound, die ook is opgevangen uit Spanje! (ben best benieuwd wat die twee met elkaar bespreken onder het racen!!)

pilo3 pilo4

Ook trekt hij vaak de aandacht van andere mensen, we worden regelmatig aangesproken. Mensen willen dan weten wat voor ras hij is en vinden hem heel mooi. Bij zo’n gezellig gesprek op straat maken we natuurlijk graag reclame voor Resanito…

De echte verassing volgt zondag (moederdag): dan krijgt hij er een maatje bij!! Deze keer uit Portugal, we hopen natuurlijk dat het goed gaat en dat hij het ontzettend leuk gaat vinden, want hoewel we nog een hondje hebben, heeft hij daar niet zoveel aan. Het is een wat oudere dame, die niet meer zo actief is. Het wordt dus voor iedereen weer even heel erg spannend maar hebben er erg veel zin in!!

Natuurlijk wil ik iedereen heel erg bedanken die ervoor gezorgd heeft dat wij deze vreselijk lieve kroeldoos mochten adopteren en zeker ook de mensen in Spanje, die zo’n fantastisch werk doen. Ik hoop dat zij dit ook lezen en zien dat het heel goed gaat met Figo!!

Jeanneke en Sandra, heel erg bedankt voor de goede zorgen en veel succes met de andere honden en jullie geweldige werk!!

Groetjes van Karen, Rob, Charlotte, Jesper
en een knuffel van Figo

PS. Moederdag is intussen voorbij. Hieronder een foto van Figo met zijn nieuwe maatje!

pilo5
Share →