Pol
polsp

Hallo, ik ben Pol, ook wel Polletje H, Pollewops of als ik direct moet luisteren heet ik heel deftig Polonje. En die naam hoor ik best vaak, want ik ben dan wel klein, maar ook heel slim en onderzoekend. Bovendien vind ik het nog steeds leuk om overal even in te bijten. Of dat nou meubels, handen, neuzen, hondenpootjes van mijn huisgenootjes of kauwbotjes zijn, ik MOET het gewoon even proberen.

Het was zondagmiddag, toen er een meneer uit Holland kwam die mij met nog 4 andere vriendjes uit het asiel in Spanje kwam halen. Ik mocht in een soort grote tas. We gingen een eindje vliegen! De andere dieren moesten in het vliegtuig in het ruim, en ik kon als handbagage mee in de tas. Ik weet niet meer zo goed hoe ik dat vond, ik was wel een beetje schor toen ik in Holland en uiteindelijk in Zwolle aankwam ’s avonds.

pol2Maar toen mocht ik mee naar mijn nieuwe huis, en daar is  het me toch gezellig! Er zijn daar nog 2 hondjes, 1 heet Floyd en de ander heet Rex. Rex komt net als ik uit het zelfde asiel uit Spanje. Ik vond dat ik eerst even hier en daar een beetje tegenaan moest plassen daar in huis. A man ’s got to do what…
Rex vond dat wel wat overdreven en als stoere jongen maakte hij mijn markeringspuntjes nog iets natter. Toen kwam er een hard geluid uit mijn nieuwe vrouwtje. Die vond onze manier van kennismaken kennelijk niet zo geslaagd. Ik heb het natuurlijk nog wel een paar keer geprobeerd, maar na een paar dagen was de lol er af en daar is vrouwtje erg blij om.

Ik ben wel in voor een geintje en als mijn vrouwtje mij niet lekker in mijn benchje met het zachte kussentje stopt, ga ik de hele dag door. De andere heren vinden het erg leuk dat ik ze zo goed vermaak. Zodra ik uit mijn benchje mag ga ik lekker met ze klieren. Ik ren van de één naar de ander, en we ravotten het hele huis door.

Ik vond het de eerste avond nog niet zo leuk in mijn benchje. Ik gaf gillen als een kaketoe. Mijn vrouwtje vond dat wel een beetje gek en was blij dat ik nog een beetje schor was. Ze heeft een kleedje over mijn benchje gelegd, en als ik ga gillen, gaat het kleedje naar beneden. Dan word ik stil. Maar de volgende dag vond ik het al een stuk fijner in mijn benchje. Ik stapte er na 2 dagen al zelfstandig in, als vrouwtje daar om vroeg. Ik krijg daar ook allerlei lekkere dingetjes en mijn maaltijden gebruik ik daar ook.

Het is een erg leuk huis, ik vind er allemaal interessante dingen die ik meeneem naar een rustig plekje om es goed te bekijken met mijn tandjes. Vrouwtje komt altijd even kijken als het erg stil is in huis. Meestal ben ik dan net weer met een nieuw onderzoek gestart. Als ik iets moet loslaten, nou, dan mag vrouwtje wel flink haar best doen!
pol1a
Vrouwtje houdt erg van knuffelen. De andere harige heren zitten vaak bij haar op schoot. Dat wilde ik ook wel es proberen. Dus sprong ik er maar gewoon bij bovenop. De schootligger van dat moment was te verbouwereerd om er iets van te zeggen. Met een beetje schuiven passen we er wel met zijn tweetjes op, maar ik kan me er nog niet zo lang aan over geven. Pas als vrouwtje mij op mijn rugje legt en mij heel veel aait, dan vind ik dat heerlijk, maar wil al heel gauw weer in de andere schoothanger bijten, en dat vindt vrouwtje niet goed. Op schoot en aan de riem mag niet worden geklierd. Jammer, maar ik probeer het gewoon elke keer toch even….

Vrouwtje vindt me een maf hondje zegt ze. Mijn broertje Floyd is op sperziebonen dieet. Hij was een beetje gegroeid na de je-weet-wel-operatie. Floyd geniet van de groene slangetjes en ik wilde dat ook wel es proberen. HEERLIJK! Sindsdien eet ik elke dag ook wat boontjes mee. Zelfs Rex is dol op boontjes, dus die is ook een beetje maf.

pol3Je kunt hier ook erg fijn wandelen. Er is heel veel gras en ik mocht al na een paar weken zo nu en dan even ‘loslopen’. Dat is erg leuk maar vrouwtje is soms wel erg ver bij mij vandaan en dan vindt ze dat ik weer bij haar moet komen. Gelukkig heeft ze altijd lekkere snoepjes bij zich, en daar wil ik best een sprintje voor trekken. Floyd en Rex vinden het ook leuk als ik los mag, gaan we lekker gek doen met elkaar of met andere honden. Tegen 1 hond ben ik niet zo aardig, en dat vindt vrouwtje niet goed, dan moet ik aan de lijn want ik mag niet met mijn andere broers een andere hond wegpesten. Gelukkig doe ik dat maar bij 1 hond en soms gedraag ik me al heel netjes tegen hem. ’t Is zo’n grote hond die nog jonger is dan ik en ook nog een echte man die net als ik wat puberale streken heeft. Ik kan ‘m gewoon niet uitstaan! Kijk, die nieuwe broertjes van mij, die zijn net als ik ‘een beetje gerepareerd’ van onderen. Maar ondanks dat ze veel groter dan ik zijn, kan ik ze prima de baas. Maar deze grote lummel, daar kom ik gewoon niet bovenuit. Toch moet ik me ook tegen hem leren gedragen van mijn vrouwtje.

Mijn vrouwtje vond toen ik voor ’t eerst binnenkwam dat ik erg klein was, nog kleiner dan ze had gedacht. Maar ze ziet daar nu ook de voordelen van in. Zo mag ik vaak in de rugtas, die ze op haar buik hangt, dan kan ik lekker mee op de fiets en kijk ik wat er allemaal onderweg gebeurt. Da’s heel leuk! We komen tijdens zo’n fietstocht alleen maar lachende mensen tegen. Leuke mensen, die Hollanders. Nou, ik blijf hier lekker wonen, leuker kan het vast niet worden!

Groetjes!

Klein likje van Pol
Ook nog de groetjes van mijn broertjes Rex en Floyd
en van het vrouwtje

Share →