Pulletje- nu Puck
pulletjes02
Pulletje, zo genaamd kwam ze aan in Nederland, een onderdanig hondje beetje bang .

Toen wij kwamen kijken, in ’s-Gravendeel liep ze lekker rond tussen de andere honden in het gezin, maar toen wij haar wat beter wilden bekijken ging ze maar gauw onder een stoel zitten met de staart tussen haar benen. Mensen daar was ze wat gereserveerd naar maar grote honden, geen probleem! Maar wij waren gelijk verliefd op dat mooie hondje uit Portugal. Een paar dagen later zijn we Puck zoals ze nu heet op gaan halen, de bench, etensbakjes, alles stond klaar. Maar de bench was niet echt haar “ding”, en al gauw ging ze dus maar aan het voeteneind liggen. En ach, wij vonden dit ook niet zo erg.pulletje2

Even wennen was het voor Puck en ons, maar ze is zo een lief en onderdanig teefje dat je er wel van moet houden. Na een paar weken kon ze al los mee lopen, en dat vindt ze geweldig! En maar op zoek naar andere honden die willen spelen, grappig dat ze de hondentaal zo goed snapt. Ook heeft ze het water ontdekt, een paar graden boven nul, en Puck springt in het water met veel plezier.

We zijn nu bijna een jaar verder en een leven zonder ons teefje is niet meer denkbaar. Kom je thuis dan begroet ze je met een enorme blijde vreugde dans. Ben je moe dan gaat ze lekker met haar kont tegen je aan liggen, met af en toe een diepe zucht. Mensen uit de buurt die hier al jaren wonen spreek je tijdens het uitlaten, zonder Puck hadden we die nooit ontmoet.

Voor ons is er een wereld opengegaan, een mooie wereld die we niet hadden willen missen………..

Bedankt Jeanneke, en de vele vrijwilligers die enorm goed werk doen.

Groet Herma en Leo en de rest van de dierentuin

pulletje1

 

Share →