Roberta – nu Choca
robertasp01

Hallo,

Al een paar maanden was ik naar een grote hond op zoek. Op woensdag 12 oktober vond ik Roberta. Een prachtbeest vond ik het. Met hoge uitzondering kwamen ze de hond bij ons thuis laten zien, omdat we al een hond hadden. Dit gebeurde op 15 oktober. Zij kwam uit de auto en ik dacht wauw die is wel erg groot. Zo waren ook de gedachten van mijn man. Moet dat hem worden? Na de eerste schrik (van onze kant) ging ze kennismaken met onze andere hond. Kat in het bakkie. Geen enkel probleem. Meteen al dikke vriendinnen. Dat zat dus wel goed.

robertasenl01

Ne een tijd gekletst te hebben even gaan wandelen, lekker in de bossen en meteen onze zoon van de scouting gehaald. Zodra hij de hond zag begonnen zijn ogen te glimmen. Ook hier een reactie van die is wel erg groot zeg. Zelf hebben we een jack russel en als daar dan een kalf van 73 cm schofthoogte aan komt is dat verschil erg groot.

De hond was prima naar onze zin. Er was besloten om er een nacht over te slapen en dan konden we van beide zijden zeggen of zij bij ons mocht komen.

Woensdag 19 oktober gingen we Choca halen. Wij vonden Roberta niet zo passen en door omstandigheden was de naam Choca al zo bij ons gaan passen dat het Choca werd.

robertasenl02Inmiddels is ze nu bijna 2 maanden bij ons en heeft ze helemaal ons hart gestolen. Ze heeft wat vervelende dingen maar die scherpe randjes poetsen we nog wel weg. Het gaat zo goed, ook met de andere hond. Van de grote hond merk je nog niet eens dat ze er is terwijl de kleine soms erg druk kan zijn.

Ik ben begonnen met ze al de grondbeginselen bij te brengen zoals volgen, liggen, zitten e.d. Als ze dat goed doet, wat niet meer lang zal duren, gaan we naar de hondenclub om gehoorzaamheid te doen. Nu is dat nog te vroeg, want ze valt uit naar andere honden. Het verschil met toen ze kwam en hoe het nu gaat wat betreft het uitvallen, dat is een verschil tussen dag en nacht.

Het is wel een ontzettende aaikont. En ze leert al goed te spelen met ons. Dat is ze natuurlijk helemaal niet gewend. Soms bromt ze tegen onze andere hond, maar het gaat heel goed samen. Het gazon is al helemaal omgeploegd door het vele spelen wat de honden samen doen. Dus hoeven wij ook al niet meer te maaien (grapje).

robertasenl03

Al met al heeft ze haar plekje gevonden en wij zijn blij dat we een grote hond erbij hebben.

Groetjes,

Annie

Share →