Thelma
thelmassp

Ik begin bij het begin. Wij (ik en mijn vriend) waren op zoek naar een hondje, het liefst eentje die een nieuw huis zocht. Zo waren we al een paar maanden aan het rondneuzen op zoek naar een teckel. We hadden er eentje gevonden maar dat was in België en dat vonden we toch te ver weg.

Zo gingen er weer een paar weken voorbij en keek ik op een site, ik geloof www.baasjegezocht.nl en al naar beneden scrollend zag ik haar koppie. Ik was meteen verkocht, aan mijn vriend laten zien en hij dacht hetzelfde als mij. Dus gereageerd met een lange e-mail. Toen pas kwamen we erachter dat we met stichting Resanito te maken hadden, dat vonden we wel erg interessant en het maakte ons zo blij dat we hun konden helpen. Maar er moest eerst nog een kennismaking gesprek komen om te kijken hoe die kleine op ons reageert. Dus wij vol spanning die kant van Papendrecht op gereden. Toen we aankwamen en aanbelden schoten we in de lach want het leek wel of er 20 honden binnen waren! Heerlijke ontvangst, houden wij wel van! Toen ging de deur open en werden we begroet door een aardige vrouw en achter haar, achter het hekje stond een klein vrolijk kwispelend hondje dat ons blaffend gedag zei. Vanaf onze binnenkomst tot we weg gingen, was ze niet bij ons weg te slaan en mijn hart had ze veroverd.

thelma01 thelmas02

Toen we weggingen leek het net of ze helemaal verbaasd was dat ze niet met ons mee mocht…Het is dat we er een nachtje over moesten slapen anders had ik haar gelijk meegenomen! Het rare is dat alles goed was gegaan maar toch hield ik er rekening mee dat ze konden beslissen dat Thelma niet bij ons paste. Elke keer als er iets in mijn hoofd kwam wat er gekocht moest worden dan schudde ik dat van me af, dan zou de teleurstelling kleiner zijn mochten we Thelma niet krijgen. Dat was natuurlijk onzin en zorgen maken om niets! Want Jeanneke belde om te zeggen dat ze Thelma graag bij ons wilden plaatsen! Ik was zo blij en zo opgewonden dat ik door de huiskamer stuiterde! Omdat we dat weekend vrienden thuis zouden krijgen leek het ons beter om haar na het weekend op te halen maar daar wilden ze niks van weten haha. Thelma is zo’n onbevangen hondje dat ze het wel aankan al die mensen bij ons over de vloer. Nou, mijn dag kon niet meer stuk! Dus zijn we weer richting Papendrecht gereden dit x met mijn schoonmoeder, nou die was ook meteen verkocht. Na de papieren in te hebben gevuld mocht ze dan mee naar huis.

thelma03

Ik heb de hele weg bij haar op de achterbank gezeten en zij heeft heerlijk op schoot liggen slapen. Thuis gekomen heeft ze even rond kunnen snuffelen en zijn toen aan de wandel gegaan! Ze vond het heerlijk!!!  Dat weekend is het ook perfect gegaan en heeft ze iedereen om haar parmantige pootje weten te winden.

thelma04 thelma05

Sinds we Thelma hebben, is ons leven nog leuker geworden en ben ik niet meer depressief geweest. We fietsen veel, ik aan het fietsen en Thelma in een mandje achterop, dat vindt ze prachtig! Ze is lief, aanhankelijk, dominant, eigenwijs en het is echt zo’n hondje dat je om haar pootje wind! Ze is echt een mensenhond en zit daarom het liefst bij je op schoot. Ze volgt me overal waar ik ga. We hebben ook cursus gedaan en madam is geslaagd voor beide groepen! Ik wou graag verder met haar maar het apporteren vind ze niks aan of ze begrijpt het niet echt…. Soms doet ze het wel maar over het algemeen heeft ze zoiets van, ‘Kom die bal maar halen’. Ze is bij ons helemaal thuis!

Share →