Tom 

tomsp

Op 20 december  2008 ,mochten wij Tom ophalen bij Stefanie.zijn adoptie moeder.Een week daarvoor waren wij Tom wezen bekijken. Jeanneke had al een paar Foto”s opgestuurd,en wij hoefden ons niet meer te bedenken.Het is een pracht van een hond.tom1

Tom is een echte spaanse boef aan het worden Nu wij hem bijna 5 maanden hebben ,zien wij, hoe hij steeds vrijer begint te worden.En dus ook ondeugender.Hij is gek op jatten, en met zijn lange poten, hij is nu 76 cm. groot is het voor hem een klein kunstje om overal tegen op te staan.Dat doet hij als wij niet in de buurt zijn. Wordt Tom op hetedaad betrapt , dan valt hij om.En ligt dan met zijn poten in de lucht.De onschuld zelve.

Verder heeft hij altijd honger.Het liefst zit hij bij ons aan tafel.En een stofzuiger is niet meer nodig met Tom in de buurt.Met de 5 poezen in huis gaat het redelijk.Die zijn er dus om naar boven te verjagen.Tom woont in huis en dat moet blijken ook.En de katten zijn daardoor nu maar op de trap gaan wonen.Dit moet de tijd hebben.

Als je in een dodingsstation hebt gezeten moet je veel leren.Alles is nog nieuw voor hem.In opperste verbazing kan hij naar objecten kijken.In de trant van ,hoe kan dat nu weer.Tom is zeer sociaal naar andere honden toe.En stapelgek met kinderen.Dan luistert hij absoluut niet meer.Ik vind het kranig dat een hond die zo veel heeft meegemaakt, zoveel vertrouwen nog heeft in mensen.Een rugzakje vol zoals Stefanie het noemde.Tom is nu ongeveer 13 maanden oud..Als wij hem nu zien spelen met andere honden, met een lachende bek en stralende ogen dan weten wij waarvoor wij het gedaan hebben..

Wij willen Jeanneke bedanken vooral het werk dat zij voor deze honden doet.Dankzij haar en Stefanie, die Tom een paar weken als adoptiemoeder in huis heeft gehad hebben wij een schat van een belhamel in huis gekregen.

tom2

 

  -update april 2010-

Tom 

Alweer een ruim jaar woon ik nu in Nederland .Bij mijn eerste update woonde ik ruim 5 maand in Neder land.Ik moest toen nog aan heel veel dingen wennen.Ik ben nu een jaar verder.Als ik nu naar mijn oude foto`s kijk, dan denk ik was ik dit echt Mijn kop hing naar beneden en mijn ogen waren verdrietig. Mijn kop draag ik nu fier omhoog en mijn ogen stralen van ondeugd .Ik ben natuurlijk gegroeid.Een forse jongen ben ik nu geworden. 80 cm hoog. Trouwens ik ben ook dikker geworden hoor. Ik weeg nu 45 kg.Dikker mag ik niet worden.Tjonge wat hebben ze een lekkere dingen hier in Nederland. Hondenkoekjes, honden snoepjes,hondenbrokken.Het kan niet op.Maar het lekkerst is toch nog gewoon hondenpoep.Of het nu van mij zelf is ,of van een soortgenoot dat maakt niets uit.Vooral als het stijf bevroren was,zoals in de afgelopen winter.Mijn baasjes vinden het maar niets..Maar omdat ik een slimme hond ben,eet ik het stiekem toch op..Gewoon in mijn grote bek stoppen en dan de bek goed dicht houden.Dat hebben ze niet in de gaten.

Nu is de sneeuw weer weg.En heb ik er weer een hobby bij gekregen.Ik graaf diepe gaten in de vette klei grond.Als het met mijn lange poten niet lukt, trek ik met mijn bek ook grote stukken van de klei af.Want wat vind ik daar weer veel te vreten,woel muisjes en wortels,de woel muisjes bijt ik soms dood.Maar de wortels van gras en ander onkruid  is best lekker.En daarna zie ik er uit als een beest.De klei zit op mijn voetzolen en op mijn kop.Als wij dan weer thuiskomen van onze wandeling moeten zij mij eerst de poten goed gaan afvegen.En daar heb ik toch een hekel aan.Maar ja, dat moet anders mag ik niet de kamer in.En dat moet ook weer gebeuren.Ik heb daar n.l. ook nog een taak.Er lopen 6 katten rond,en daar moet ik er altijd weer een paar naar boven jagen.Er zijn een paar mispunten bij.En ook al zegt de vrouw dat ze lief zijn,die wil ik niet in de kamer hebben.Die andere wel hoor.Dat maakt mij niets uit.

Helaas hebben ze het kippenhok nu goed afgesloten.Daar kan ik niet meer bij.Wat heb ik gelachen toen ik een kip in de bek had.Ik moest hem van het lachen helaas loslaten.En toen ging de kip dood van de schrik.Mijn baasjes vonden het minder leuk.Maar het kan gebeuren nietwaar? Verder zijn ze natuurlijk heel erg gek met mij.Ik slaap natuurlijk bij hun in de slaapkamer.Ik ben ook een waakhond,en als je bij je baasjes slaapt kan je ze ook beter bewaken.Zij gaan dan op een groot matras liggen, en´ik lig op een klein matras.Voor het slapen gaan krijg ik dan nog wat lekkers mee naar bed.Ook begin ik sinds een half jaar te dromen.Dat kon ik in het begin niet.Ik was altijd op mijn hoede .Mijn vriendjes en ik zaten in het doding station.Nu daar valt niets te lachen hoor. Dat is met geen pen te beschrijven zo erg  Maar dat is nu verleden tijd.En elke dag geniet ik van de vrijheid.Lange wandelingen maken.Achter de hazen aan.Zo kan ik nog wel even doorgaan.Op school doe ik het geweldig.Ze vinden mij allemaal een grappige hond.Dat komt door mijn oren.Maar helaas vergeet ik nog wel eens als ik weer buiten de schooltijd ben, dat ik ook moet luisteren.Maar dat komt omdat er op het schoolplein niet zo veel te beleven valt.De vrije natuur is natuurlijk veel leuker.Tja dan moeten de baasjes wel eens verschillende keren roepen voordat ik kom.Maar ik houd ze natuurlijk wel in de gaten hoor.Ik loop heus niet in zeven sloten tegelijk.En als ik weer wat ouder wordt, dan beloof ik dat ik onmiddellijk zal komen als zij mij roepen.Nu dit was het weer even.

Ik wil de groeten doen aan alle honden die geplaatst zijn door de stichting Resanito.En natuurlijk een poot aan Jeanneke en Stefanie

tomupdate2010

tom3

Share →