Tuca – nu Diva
tucasp1

Diva, wat in het Spaans ‘een ster die in de belangstelling staat’ betekent (voorheen Tuca), is nu ruim 3 maanden bij ons, maar het lijkt al veel langer. Het lijkt zelfs alsof ze altijd bij ons is geweest en dit komt met name door het grote aanpassingsvermogen van deze geweldige lieve hond. Vanaf haar eerste stappen bij ons in huis plofte ze neer op het voor haar bestemde plekje en sliep er de eerste dagen alle indrukken en vermoeienissen weg. Ze was en is nog steeds in huis de rust zelf.

Hondebrokken en speeltjes waren vreemd voor haar maar met geduld van onze kant en de nieuwsgierigheid van haar kant is ze inmiddels gewend aan haar etenstijd en heeft ze haar vaste speeluurtje.

tuca01 tuca02

De eerste tijd sprak ze alleen nog maar Spaans, want toen ik aan haar koppie en oren zag dat ze me niet begreep toen ik haar bij me riep en ‘kom eens’ in ‘aqui’ veranderderde, kwam ze meteen. Wanneer we nu ook maar roepen: ‘Zoek je bal’ dan weet ze die feilloos op te sporen en geeft hem graag af zodat we het gooi en breng spelletje kunnen spelen.

In de eerste dagen, wanneer ze in het schaarse Hollandse zonnetje lag te genieten, sloot ze vriendschap met de kat van de buren (en met de kikkers uit de vijver).

tuca03Diva was direct zindelijk, en alleen blijven is geen probleem. Ze heeft al een hele roedel vriendjes en vriendinnetjes in het park rondlopen waarmee ze naar hartelust ravot, zwemt en speelt.

Ze is inmiddels al mee geweest op vakantie naar het buitenland waar we diverse wandeltochten hebben gemaakt. De autoreis, het verblijf, het zitten op een terrasje…. allemaal geen probleem voor onze schat zolang ze maar bij ons kan zijn. Inmiddels gaan we elke woensdag naar de hondenschool want zoals een herder betaamt is werken en leren iets wat ze heel graag doet.

Haar beschrijving vanuit het asiel op de site van Resanito klopte als een bus. De aankomst bij Resanito is ook heel leuk om mee te maken en spannend bovendien en zeker hartverwarmend.

Tja, dit heerlijke prachtige beest past bij ons en hoort bij ons.

Groetjes,
Peter en Carolien en
een poot van onze ster ‘DIVA’

Share →