Vosje
vosjeopv

Onze Vos is nu sinds november bij ons. Ik zeg onze Vos want het voelt alsof hij er altijd geweest is.

In het begin was hij wat onrustig, ronddrentelen in huis, als een gek het voer opeten en iedereen in de gaten houden. En zitten en een pootje omhoog: zien jullie wel hoe geweldig ik ben? In Griekenland werkte dat blijkbaar altijd.

vosje01 vosje02

Met onze Mac (teefje 8 jr) gaat het prima samen, zij is de baas in huis. Mac bepaalt waarmee Vos mag spelen, met niets dus! Ze gaat dan voor hem liggen en kijken als hij speelt: zo’n blik van ‘Zeg knul, jij denkt toch niet daarmee te mogen spelen hè?’ En Vos laat het direct los. Toch kunnen ze ook heerlijk samen stoeien.

Vos heeft gezellige vriendjes in de buurt waar hij leuk mee speelt. Natuurlijk zijn er ook individuen die hij helemaal niet mag: de postbode en sommige honden.Vos is waaks, wat wij fijn vinden want Mac is de allemansvriend.

vosje03

Het liefst gaat hij als een speer hard rennen, maar dat mag helaas niet te vaak want we moeten oppassen voor zijn schouders. Hij heeft in zijn vorige leven een poot gebroken en later een schouder, dat zal nooit helemaal goed komen. Maar als we samen goed opletten hoeft hij nergens last van te hebben.

De poes is nog een huisgenoot waarvan hij niets begrijpt, leuk om achterna te jagen, maar verder …?

vosje04 vosje05

Eigenlijk vinden we de laatste maanden pas dat Vos helemaal tot rust is gekomen. Hij ging beter luisteren, at rustig zijn bak leeg en kan nu ook een tijd op zijn plekje liggen rondkijken. Er kwam een rust over hem, net of hij nu door heeft dat hij hier mag blijven en dit zijn thuis is. Hij heeft ons geaccepteerd!

Het blijft een lollig hondje met zijn gekke lange rug.

Resanito, dank jullie wel voor onze Vos en namens Vosje een dikke knuffel.

Joke en Marco

Share →