Yuna
yunasp

Yuna is nu ruim 3 weken hier in huis en past zich enorm snel en goed aan. Ze heeft het ritme al helemaal te pakken. ‘s Ochtends word ik wakker en zodra ik een beweging maak, staat Yuna naast het bed om mij heel vrolijk te begroeten. Beneden wacht zij keurig tot alle 5 de katten eten hebben gekregen en dan is zij aan de beurt samen met Lex, mijn 14-jarige senior.

Het eten wordt met grote snelheid naar binnen gewerkt en dan is het even wachten tot het vrouwtje is gewassen en aangekleed en kan het feest beginnen, we gaan naar buiten! Als er iets is waar Yuna dol op is, is dat het wel. De grote middagwandeling is haar favoriet, dan kan zij heerlijk ongecontroleerd rond rennen, wat een genot! Buiten is zij druk bezig met alles wat er gebeurt, maar vooral katten en konijnen! Maar als zij wordt geroepen, staat zij meteen naast je. Geweldig!

yuna03 yuna04

In de auto rijden gaat meestal goed, maar soms wordt zij een beetje wagenziek. Het vrouwtje doet haar best om rustig te rijden. Maar de leukste plekken bereiken we per auto dus ze moet er toch aan wennen. Gelukkig vindt zij het geen probleem!

Zij heeft alle vele plekken gezien en alles vindt zij leuk. Zij is ondernemend en vrolijk. Heel soms is ze wat onzeker wanneer zij een grote club honden ziet of wanneer er een hele grote hond op haar af stormt en dan rent zij gelijk naar het vrouwtje voor bescherming. Wanneer zij merkt dat het allemaal best meevalt, huppelt zij enthousiast rond en is zij voor vele honden een prettige speelkameraad!

In de kerstvakantie was ik 2 weken vrij en zijn we er elke dag op uit geweest en wat een feest is dat met Yuna, zij is gewoon altijd blij!

yuna01 yuna02

Op 12 januari beginnen we met de gehoorzaamheidscursus, om een fijne band op te bouwen en haar nog beter te leren luisteren. En als zij de commando’s goed leert kennen, kan zij een leuke sport gaan doen in de toekomst.

Kortom, tot nu toe niets dan goeds over deze superlieve, blije hond!

Hartelijke groeten voor nu en bedankt voor Yuna in ieder geval!

Angela

 

Share →