Zeyna
zeynatu

Hallo dierenvrienden en -vriendinnen,

De vorige keer heeft mijn vrouwtje verteld hoe we elkaar ontmoet hebben en nu wil ik graag even laten weten waar ik terecht gekomen ben.

Toen ik bij Joke (gastgezin) weg moest, had ik het wel even moeilijk hoor, ze is ook zo lief voor mij geweest. Maar Joke en ik hebben een goed ‘gesprek’ met elkaar gehad en toen ging het wel weer. Waar we het over gehad hebben? Nou dat zeg ik lekker niet, dat is ons geheimpje.

We moesten nog wel een stukje rijden, en met twee vreemde mensen en een vreemde hond in de auto, dat was toch wel even spannend. Toen we bij mijn nieuwe huis aankwamen, keek ik wel een beetje raar op. Het was helemaal nog niet klaar! Maar er was een geweldige tuin en mijn nieuwe vrouwtje ging meteen een lekker kleed voor mij voor de kachel leggen, dat was fijn. Toen ontdekte ik dat er nog meer mensen woonden. De ene was wat kleiner en die vond ik gelijk erg aardig. De grotere, daar heb ik nog even over getwijfeld maar die blijkt reuze mee te vallen. Alleen willen ze heel graag met mij spelen en voetballen, maar daar zie ik de lol niet echt van in, ik ben toch een meisje!

zeyna01 zeyna02

Met mijn baasje heb ik nog veel moeite. Het is een blijft natuurlijk een grote enge man, al doet hij nog zo zijn best om lief voor mij te zijn. Hij maakt ook veel herrie met de verbouwing van het huis en hij heeft van die grote enge lompe schoenen aan. Nee, voor ik daar uit mezelf naar toe ga, zijn we wel een tijdje verder. Eerst maar eens kijken of hij wel te vertrouwen is.

De hond die hier al woonde, noemen ze allemaal Pepsi. Wat is dat nu voor een rare naam! Maar Pepsi is dol op iedereen, ook op de baas en dat snap ik echt niet hoor. Als hij thuis komt, springt Pepsi hem bijna omver. Gelukkig vind Pepsi mij ook heel lief. Zoals je op de foto’s kunt zien, heb ik daar meteen misbruik van gemaakt, en heb ik hem lekker uit zijn stoel gejaagd, dat is dus nu mijn plekje.

zeyna03Ik krijg het hier steeds beter naar mijn zin. Ik mag zo vaak als ik maar wil in de tuin spelen of liggen. Samen met Pepsi heb ik hele mooie loopgraven gemaakt in de border. Het vrouwtje zegt dat ze dat niet erg vind zolang we maar niet in het gras graven. Waarom zou ze dan af en toe de schep pakken en alles weer dicht gooien? Dan moeten we weer helemaal opnieuw beginnen. Maar ja ze word niet boos op ons en dat is wel fijn. Ook toen ik een klein ongelukje binnen had, werd ze niet boos. Wat ze niet zo leuk vind is als we samen een vogel proberen te vangen. En je moet weten dat Pepsi dat heeeeeeeeeeeeeel goed kan. Hij is zo snel, zelfs al had ik tien poten dan zou ik hem nog niet bij kunnen houden.

We gaan ook vaak wandelen in het natuurgebied. Daar word je wel moe van hoor! En toen hoorde ik ze ook nog zeggen dat ze de korte route zouden nemen omdat ze niet wisten of ik de lange route mee zou kunnen lopen. Die korte route duurde al bijna een uur! Ik was hartstikke moe. Ik hoop maar dat ze met de lange route nog even wachten hoor.

Nou, ik ga er mee stoppen want Pepsi staat heel blij in de gang te springen dus ik denk dat het tijd is om te gaan wandelen.

Een poot en een knuffel van Zeyna en Pepsi

Share →