Zoey
zoeysp

Zoey heeft het ontzettend naar haar zin bij ons! Het gaat goed, ze eet goed en is een heel lief en gehoorzaam hondje. Toen ze bij ons kwam heeft ze de tijd genomen om het huis te onderzoeken. Alle kamers, hoekjes en kasten (ook van binnen) zijn geïnspecteerd. Soms leek het of ze iets aan het zoeken was. Zoey is een hondje die niet al te veel drukte om zich heen wil hebben. Met 5 katten en nog 1 hond in huis is dat soms niet mogelijk. En zeker niet de katten die wij hebben: ze zijn gewend aan honden dus als ze een kopje willen geven dan doen ze dat gewoon. Dus krijgt Zoey af en toe een kopje, dat was in het begin wennen voor haar maar nu vindt ze het prima. Ze kan het goed vinden met Wesley, onze Golden Retriever. Omdat Wesley al 15 is maakt hij niet zoveel drukte meer en dat past prima bij Zoey.

zoeys01 zoeys02

Met eten is ze wel moeilijk. We zijn er nog niet achter wat dat nu precies is. Het lijkt alsof ze wacht tot Wesley klaar is met eten, dan begint zij pas. Ze is inmiddels wel gewend aan hondenvoer. Eerst wilde ze dit liever niet en hebben we haar met stukjes kaas door het voer aan het ‘echte’ voer laten wennen.

zoeys03Ze kan goed alleen zijn maar is helemaal door het dolle als we weer terugkomen. Ze zit nooit lang alleen maar wát een feest zeg als we thuiskomen! Dan rent ze door de hele kamer heen en blaft en loopt rondjes om je heen. Ze springt tegen je op en is dan helemaal blij. Ze is bang om in de steek gelaten te worden dat merken we wel. Ze is vooral gek op mannen, dus focust ze zich meer op Ben dan op mij. Geeft niks, het gaat erom dat ze gelukkig is.

En gelukkig is ze. Haar ogen glimmen en ze is af en toe zelfs speels. Dan ligt ze te rollen op de bank en ligt ze te blaffen en dan ‘kietel’ ik haar. Dat vindt ze een geweldig spel!

Ze is afgelopen zomer lekker mee geweest op vakantie samen met Wesley natuurlijk. Dat vindt ze ook geweldig want dan zijn wij de hele dag om haar heen. Wij hebben een boot dus madam heeft een cruise achter de rug. In het begin blafte ze tegen alle koeien en schapen die we onderweg tegen kwamen maar op een gegeven moment gaf ze de moed maar op……

Ze is erg gehoorzaam en ze kan goed loslopen. Ze luistert heel goed. Ook vindt ze het een groot feest om mee te gaan met de auto, dan staat ze op de achterbank mee te kijken waar we naar toe rijden. Het liefst zit ze zelf achter het stuur….Ook vindt ze het leuk om achterop de fiets in de hondenmand mee te gaan. Eigenlijk vindt ze alles leuk zolang wij er maar bij zijn.

zoeys04Een echte knuffelhond is ze niet. Ze vindt het bijvoorbeeld prima om op bed te liggen maar dan aan het voeteneinde. Ze houdt niet van dat ‘gefrut’, niet teveel aaien maar gedoseerd. Dat is soms wel moeilijk voor mij want het liefst knuffel ik haar de hele dag.

Kortom, het gaat goed met deze wat oudere dame. Ze geniet en ziet het leven helemaal zitten! En wij zien het zitten met haar. Fijn dat we zo’n schat in ons midden hebben, daar willen we jullie heel erg voor bedanken!

Groetjes,
Anneke en Ben

Share →