Bela
belassp01

Mij werd gevraagd om een stukje te schrijven over Bela. Bela is een vrolijke en speelse hond, en is heel erg aanhankelijk. Overal waar je heen gaat, loopt zij je achterna.

Spelen met een flostouw en met een bal vindt zij geweldig. Bela is, nadat wij haar 5 weken hadden, loops geworden. Dat kon je aan haar gedrag ook wel merken, ze werd een stuk rustiger, en ze had geen zin om met het flostouw en de bal te spelen. We hadden een broekje gekocht, en ze vond het geen probleem om dat aan te hebben. Inmiddels is ze na 2 weken loops te zijn geweest, weer helemaal de oude: ze wil weer spelen, en ook weer lekker met je ravotten.

Bela zit ondertussen op de cursus gehoorzaamheid, en ze doet het prima. Je moet met haar veel geduld hebben, maar dat vind ik ook niet gek, als je 3 jaar niet de basiscomando’s hebt gehad. Maar zij pikt het vrij snel op en over een aantal weken stroomt zij in bij de vervolgcursus van de pups, nu zit ze nog in de recreantengroep.

Bela vind het verder ook leuk om achter vogels, eenden, konijnen en alles wat beweegt aan te rennen, natuurlijk wel aan de riem, en je moet haar dan wel corrigeren.

In het bos lopen vindt ze ook prachtig, daar laat ik haar los lopen, en als je dan roept of fluit, komt ze wel naar je toe, en dan is ze een hele brave hond.

belas02 belas03

Bela krijgt ´s morgens en ´s avonds haar eten, en dat heeft ze in een mum van tijd op. Ze heeft haast geen tijd om het eten goed te kauwen. Ook met koekjes merk je dat, als je haar er één geeft, slikt zij ze zo door. Ook moet je de kelderkastdeur niet open laten staan, want daar staat haar krat met voer, botjes en koekjes, want ze krijgt de deur dan open, en haalt zo botjes en koekjes uit het krat.

Ik hoop jullie een indruk te hebben gegeven hoe Bela het hier heeft.

Met vriendelijke groet,

Eddy Gooij en een poot van Bela

- update maart 2007 –

Maart 2007
belarollen4

Hallo iedereen en ook de mensen van Resanito,

Ik ben nu alweer een half jaartje bij mijn nieuwe baasje, en ik heb het daar goed naar mijn zin. Ik ben 22 december gesteriliseerd, want dat moet van de stichting Resanito. De operatie is goed verlopen, en na een week hoefde ik die vervelende kap niet meer om, niet dat ik er last van had, maar zonder kap is het toch wel fijner. Vorige week ben ik nog bij de dierenarts geweest, voor controle, om te kijken hoe zwaar ik was. Ik was sinds de sterilisatie 2 kilo aangekomen, en dat is niet goed, dus ik krijg iets minder voer en lekkere dingen.

Ook heb ik hier al heel veel vriendjes en vriendinnetjes ontmoet, soms laat mijn baasje mij dan los en dan kan ik lekker spelen en rennen met mijn vriendjes. Als mijn baasje mij dan roept, heb ik niet altijd even veel zin om naar hem toe te komen, want spelen is veel leuker.

belatuin2 belakleed1

Ik heb ook al een hondencursus gevolgd, en daar liep ik keurig met baasje aan de riem mee. Alleen als ik moest gaan afliggen, daar had ik niet zoveel zin in. Want wie wil er nou op zo’n koude natte grond liggen, nou ik niet. Maar uiteindelijk heb ik het toch maar gedaan. De laatste les heb ik nog een soort examen afgelegd, dat ging mij best goed af, alleen toen mijn baasje achter een schutting ging staan kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen om te kijken waar hij was gebleven. Maar ze vonden het niet erg dat ik een klein foutje had gemaakt.

belazit3Mijn baasje neemt mij ook wel eens mee naar het bos, dan laat hij mij lekker los lopen (wat eigenlijk niet mag), zodat ik lekker kan rennen. Als we dan weer thuis komen drink ik eerst nog wat water, voordat ik lekker ga slapen.

Zo, dit was een terugblik over mijn eerste half jaartje in Haaksbergen. Als ik weer iets te vertellen heb, horen jullie van mij.

O ja. Ik las op jullie site dat Araiz niet meer onder ons is. Ik hoop dat hem het goed gaat in de hondenhemel.

Mijn baasje doet er ook nog een paar mooie foto’s van mij bij.

Groetjes en tot horens!

Nagekomen bericht: ik ben geslaagd! Goed, hè? Enne … ik ben al weer bezig met de volgende cursus!

Oktober 2007

Hallo allemaal,

Ik ben Bela en ik ben nu alweer 1 jaartje in Haaksbergen, en dat bevalt mij goed. Na de nodige cursussen, durft mijn baasje het nu aan om mij niet aangelijnd uit te laten.

Soms moet mijn baasje mij wat vaker roepen, maar ja, wat wil je ook, er is in het parkje waar hij mij uitlaat zoveel te zien. Vogels, eekhoorntjes en soms schiet er een konijn voor mijn neus langs, en dan ren ik daar heel hard achter aan. Maar te pakken krijgen doe ik ze niet, de konijnen schieten alle kanten op, en dan weet ik niet meer achter welk konijn ik aan moet rennen. ’s Avonds mag ik ook los lopen, maar dan heb ik wel zo’n rare band om mijn nek die knippert, zodat mijn baasje weet waar ik ben als ik achter de konijnen aan ren.

belas01a belas02a

Van de zomer ben ik met baasje, vrouwtje en hun kindje naar Oostenrijk geweest. We zaten op een boerderij, en daar mocht ik helemaal niet los lopen, 1 keer wel, en wat ik toen zag KIPPEN, die heb ik toen de stuipen op het lijf gejaagd door er hard achter ze aan te rennen, maar toen de haan dat zag kwam hij al kakelend achter mij aan, en mijn baasje maar lachen. Verder op waren er mooie alpenweiden en daar kon ik wel lekker los lopen en rennen. Ik ben ook nog op de Grossglockner geweest, daar waren van die hele rare dieren, die noemen ze marmotten, daar wou ik wel mee spelen, maar mijn baasje wilde mij niet loslaten, dat was trouwens ook veel te gevaarlijk.

We zaten ook vlak bij een meer, waar we met mooi weer de hele dag heen gingen, maar ik mocht aan het strandbad niet zwemmen, verderop wel, en als mijn baasje de bal in het water gooide, sprong ik in het water, pakte de bal, en bracht ik de bal terug.

belas03a belas04a

Ik moest laatst ook weer naar de dierenarts, omdat ik zonodig mijn neus in de brandnetels moest steken, en dat jeukte zo erg, dat ik er met mijn poot aan moest krabben, totdat het begon te bloeden. Dus naar de dierenarts, tegen de jeuk kreeg ik tabletjes, en omdat ik er met mijn poot niet vanaf kon blijven, moest ik ook weer die vervelende kap om.

Zo, weer genoeg bijgepraat. Mijn baasje doet er weer een paar foto’s bij.

Bela


Share →