Belize & Paloma

 

belizesp palomasp

Het gaat echt prima met de honden! We zijn nog steeds erg blij met ze en volgens mij vinden ze ons ook best aardig. Het zijn wel echt 2 persoonlijkheden, waarbij met name Paloma de kroon spant: ze is de baas en gaat daarover ook met niets of niemand in discussie tenzij het echt nodig is. Ze tolereert andere honden (visite, buren) in de buurt of op het terrein, mits ze zich gedragen en anders zet ze op hun plek. Belize is een doerak: groot, sterk, onstuimig en soms een beetje onnozel, maar ook erg lief en aanhankelijk.

Ze zijn erg dol op elkaar en kunnen erg slecht zonder elkaar. Ze zijn dol op stoeien en rondjes door de tuin rennen. Daarnaast is alles en iedereen die voorbij komt de stuipen op het lijf jagen en erg hard blaffen een favoriete bezigheid.

belize01 paloma02

Ze hebben het afgelopen voorjaar ivm winter en een opknapbeurt van onze tuin (oa gras ingezaaid en nieuwe plantjes) wat minder mogen ‘rauschen’ en zelfs een aantal weken niet los gelopen in de tuin, maar dat hebben we weer opgebouwd. Wel met onze ‘fingers crossed’, want soms gaat het erg hard en da’s niet zo goed voor je plantjes … (je herkent het wel). Ze hadden af en toe de neiging over hekken heen te springen en uit wandelen te gaan. Hierbij verdenk ik Paloma er van de aanstichter te zijn en zie ik Belize meer als meeloper, maar fijn is het niet, want wij wonen aan een drukke weg. Na een aantal exercities van buren, die ze kwamen terug brengen of dat je zelf uit het raam kijkt en denkt, die hond liep toch net echt aan de andere kant van hek, nu besloten om ze alleen los te laten in de tuin als wij ook buiten zijn en ze in de gaten kunnen houden. Dat gaat nu goed en daarnaast zijn we her en der nog wat extra hagen aan het planten om het over hekken springen lastiger te maken, die moeten alleen nog even groeien.

belpal03

Ze zijn inmiddels allebei gecastreerd en gesteriliseerd en gedragen zich ook bij de dierenarts keurig (zelfs tandsteen verwijderen kan even tussen de bedrijven door). Heerlijk dat het ook zo kan! Die teckel van mijn moeder verandert in een soort pitbull als die een dierenarts ziet en dan ben je je vingers niet meer zeker. De teckel woont nog niet bij ons, maar logeert regelmatig een lang weekend bij ons en ook dat gaat prima! Ze zijn aan elkaar gewend en liggen zelfs in de kamer rug aan rug op het kussen. De teckel is alleen af en toe wat gefrusteerd als die als eerste naar buiten wil en met name Belize loopt gewoon over hem heen.

Tot slot is het erg grappig te zien dat we allebei dol zijn op allebei onze honden, maar dat onze voorkeur van de kennismaking nog steeds aanwezig is: Belize is net iets meer Jaap’s hond en Paloma net iets meer die van mij. Als we ze samen uitlaten, is dit ook altijd de verdeling van wie met wie loopt. Als je ze uitlaat, is het ook erg gezellig als je wild tegen komt (en dat gebeurt bij ons regelmatig). Ree├źn zijn interessant en daar wil je natuurlijk achteraan als hond, maar konijnen en eekhoorntjes is echt het summum van interessant! Als ze in bomen zouden kunnen klimmen, zouden ze het direct doen! Muizen vangen op stal is trouwens ook een erg leuke hobby!

paloma04 belize05

Ik heb nog een paar foto’s toegevoegd van eind vorig jaar of iets eerder…., kunnen jullie zien hoe Belize zich heeft ontwikkeld en dat ze er goed uitzien! Paloma wordt al een beetje grijzer, maar dat hoort erbij!

Groetjes,

Jaap, Els, Paloma en Belize

Share →