Maurits – nu Frits

floris en maurits 017

Al enige tijd waren we op zoek naar een 2e hond , we hebben Nora onze jonge Duitse herder van nu ruim een jaar en er is ruimte voor nog een kanjer. Maar dan komt de grote vraag , wat voor een hond. Het liefst een grote !!! En eentje die wat ouder .

Ik zal je vertellen ik heb heel wat honden op internet voorbij zien komen. Alle asiels in Nederland wel gezien … Maar niks gevonden waar ik direct een zwak voor had . Ruim 2 maanden heb ik dagelijks alle sites afgeneusd. Totdat …..

En toen kwam ik bij Resanito uit en zag daar een kanjer van een Duitse herder , ik belde op en vertelde wat ik zocht en hoe onze gezinssituatie was. Jeanneke reageerde wat terughoudend op de hond die ik via de site had gezien maar zei dat ze een andere optie in Winterswijk had zitten wat wellicht beter zou passen en of ik kennis wilde maken . Zo gezegd zo gedaan en op naar Winterswijk , niet echt naast de deur maar vooruit. Aangekomen daar zie ik voor het raam een enorme hond staan en bam , liefde op het eerste gezicht . Wat een droppie( 50kg schoon aan de haak maar dat mag de pret niet drukken :) ). De kennismaking verliep super, een warm welkom door het opvanggezin . Daarna heeft Frits kennis gemaakt met onze Nora ook dit verliep prima. Tja en dan weer naar huis waar we moesten wachten op het belletje van Jeanneke of we groen licht kregen want het opvanggezin moest ook de goedkeuring geven of we wel het juiste gezin waren waar Frits in geplaatst zou worden . Gelukkig kregen we al snel toestemming voor adoptie!

maurits2

Ik kan enkel zeggen dat ik elke dag zo blij ben met onze Frits, wat een lieverd . Hij doet het fantastisch thuis . De eerste dagen nog wat onwennig maar daar waren we voor gewaarschuwd , en we hebben Frits dan ook in alle rust laten wennen aan onze situatie . Samen met Nora is het een heerlijk koppel. Als ik zie hoe die twee met elkaar omgaan is dat fantastisch om te zien. Een betere keus is niet denkbaar . Ook de omgang met andere honden verloopt prima. Nora en Frits gaan 1 x per week naar de opvang in het pension en ook daar heeft Frits al menig hart gestolen . Maar hij is en blijft lekker MIJN Spaanse don Juan Dik zwart hart️. ….. Groetjes Renee

 

maurits

Share →