Isabeli – nu Bella
isabelisp

Hallo, ik ben Bella… Jullie kennen mij nog als Isabeli, maar mijn nieuwe baasje en vrouwtje noemen mij voortaan Bella.

De eerste keer dat ik mijn nieuwe baasjes leerde kennen woonde ik nog bij mijn gastgezin. Er kwamen toen twee mensen en een piepklein hondje binnen. Ik moest zo enorm lachen van dat hondje… zoiets had ik nog nooit gezien.

isabeli01 isabeli02

Ik vond die mensen eerst wel een beetje eng… ze wilden de hele tijd dat ik naar ze toe kwam, mij aaien enzo… niet dat ik dat erg vind, integendeel… maar eh… tja, het was allemaal erg nieuw voor mij. Ik ben samen met hun gaan wandelen. Dat kleine hondje, die zich als ‘Pookie’ (Poekie) voorstelde, ging ook mee. Ik vond het maar een raar ding, en ik geloof dat dit wederzijds was. Ik heb die mensen toen laten zien dat ik erg leuk ben, aardig, redelijk goed kan luisteren, kan doorlopen, graag aan alles snuffel om te zien of het allemaal wel in orde is… ik denk dat ze heel tevreden waren, want ze hebben toen voor mij gekozen! Dat maakte me wel even een hele trotse hond, maar vond het ook wel eng en spannend.

Nadat ik uitgebreid afscheid heb genomen van al mijn oude vrienden in dat gastgezin, mocht ik mee in de auto. Ik zit heel graag in een auto, ik heb erg veel gezien onderweg. Na een half uur kwamen we bij een groot hoekhuis aan. Iedereen deed heel raar aan de deur. Iedereen moest tegelijk binnen ofzo… dat kleine hondje en ik moesten samen de woonkamer inlopen… heel gek, maar ik vond het wel handig want dat kleine hondje had meteen begrepen dat ik daar ook kwam wonen.

isabeli06 isabeli04

Mijn nieuwe baasje ging meteen weg en kwam later terug met een groot raar ijzeren ding. Hij begon te priegelen, maakte een hoop herrie en toverde zowaar een bench tevoorschijn. Mijn baasje is een echte kunstenaar!

Mijn vrouwtje heeft me, toen mijn baasje weg was, het hele huis laten zien… ze hebben veel kamers daar, ik verdwaalde bijna. Ik heb meteen alle zachte en warme plekjes in mijn kop opgeslagen, dat kan nog van pas komen.

Daarna liet zij mij alleen achter met mijn nieuwe baasje en ging ook weg. Het duurde een hele poos voordat ze terug kwam… maar toen ik haar binnen zag komen wist ik niet wat ik zag! Een heel mooi groot zacht kussen, zakken vol met eten, etensbakken en zelfs een nieuwe riem. Ik geloof dat ik nog nooit zoveel kadootjes op één dag heb gehad!

isabeli07

Mijn vrouwtje en baasje zijn echte knuffelaars… Pookie en ik krijgen namelijk allebei steeds een hoop knuffels, aaien enzo… we kunnen er ook niet genoeg van krijgen.

We hebben de eerste dag lekker veel gewandeld. Ik heb ook veel nieuwe mensen leren kennen. Oma, opa, tante… kleine zoon en nog een grote zoon… maar voor die twee ben ik nog steeds een beetje bang. Ze lijken erg op mensen die ik nog van Spanje ken en die waren helemaal niet zo lief voor mij. Ik weet me geen houding te geven tegenover die twee hoor…. Heel moeilijk voor mij. Ik weet niet of andere honden uit Spanje dit ook hebben, maar het is knap vervelend voor iedereen. Ik zie wel dat ze erg veel moeite voor mij doen om me op mijn gemak te stellen. Ik denk ook wel dat het gaat lukken. Verder heb ik nog een meneer en mevrouw leren kennen. Ik ben op bezoek geweest bij een dame die ook een zoon heeft, maar daar was ik niet bang voor.

isabeli05 isabeli03

O, voor ik het vergeet… die oma en tante zijn echt rare mensen. Die komen elke dag ’s middags mij ophalen. Ze nemen dan een grote bruine hond mee en dan gaan we lopen. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat die mensen iets kwijt zijn buiten want we lopen soms wel twee uur te zoeken. Ik zoek wel lustig mee, al weet ik niet waarnaar.

Ik ga jullie later nog meer vertellen. Ik ben moe nu, ik ga eens lekker bij vrouwtje op de bank liggen. Eens zien of ik nog zo’n lekkere rugmassage kan lospeuteren….

Bella

Share →