Kody
kodysenl01b

Hallo dierenvriendjes,

Wij hebben een plaatje van een hond geadopteerd met de naam Kody. We vielen als een blok voor haar toen we de foto’s op internet zagen. We hebben direct contact opgenomen met Jeanneke van Resanito en die gaf ons het telefoonnummer van de familie waar Kody verbleef.

We hadden direct de volgende dag een afspraak om naar Kody te komen kijken. Er was geen twijfel over mogelijk, dit was onze hond. Wat een plaatje en precies het type hond waar we naar zochten. Mooie bouw en een echte spring in het veld.

We moesten er wel aan wennen om een jonge hond in kodysenl02huis te hebben. We hebben wel hondenervaring maar die honden waren wat ouder en welopgevoed. De eerste weken was er niet veel veilig in huis. De stapel pannekoeken die ik voor het avondeten had gebakken, zijn regelrecht de maag van Kody ingegaan. Kody was er volgens mij best een beetje misselijk van want ze bleef de hele avond op de grond liggen. Vervolgens zijn er de dagen erop nog pakjes braadboter en margarine naar binnen gegaan. De boterhammen van ons zoontje Sam waren ook niet veilig. Kody was ons steeds te slim af en we konden haar niet betrappen. Gelukkig gaat het nu beter, we ruimen nu heel consequent alle etenswaren op.

Ook de tuin was en is niet veilig voor onze Kody. Grote kuilen graven als het net geregend heeft. Je kunt je voorstellen hoe zo’n blonde hond er dan uitziet. De konijntjes hebben ook uitgebreid kennis gemaakt met onze aanwinst.

Wandelen in het bos vind onze Kody heerlijk. Ze heeft nog niet zo veel uithoudingsvermogen, maar er wordt aan gewerkt. Na een middagje bos is ze niet meer vooruit te branden.

kodysenl03

Na een logeerpartij bij opa en oma heeft ze een slechte indruk achtergelaten. Ze vond het nodig om de rieten mand en het kussen aan flarden te scheuren. Oeps foutje!

Tegenwoordig gaan er heel wat knaagbotten naar binnen. Is er niet op tijd een bot aanwezig, dan zijn de pantoffels of de schoolwerkjes van Sam aan de beurt.

Kody is een echte knuffelhond die graag aangehaald wordt. ’s Avonds kruipt ze bij ons op de bank om lekker over haar buikje geaaid te worden. Dan is er eindelijk rust in huis en wordt er heerlijk geslapen en getroeteld.

Beetje jaloers is ze wel als Sam of onze andere viervoeter wat aandacht vragen. Het liefst eist ze alle aandacht zelf op. Ook daar wordt natuurlijk aan gewerkt.

kodysenl04kodysenl05

Voor ons is Kody een lot uit de loterij, we hadden niet beter kunnen treffen.

Groeten van Patric, Anke en Sam
Pootje van Scooby en Kody

Share →