Marit-2-2-wpcf_150x120

Hallo Jeanneke,

Update Kayla/Marit,

In ons gezin hebben we twee fantastische honden. Kaya, een Grieks herdertje, dat we veertien jaar geleden adopteerden én Kenzo, een kleine retrievermix van twaalf jaar, die na het overlijden van onze Jack Russel in ons gezin kwam. Kenzo is ook een Resanito hondje. En wat genieten we van beide hondjes.

En toch…. ze gaan graag mee op wandeltochten. Na die tochten likken ze hun oude versleten pootjes. Dat gaf ons geen fijn gevoel. En we houden nogal van lange wandelingen door de natuur. Onze dochter wilde graag een hond om mee te fietsen, skeeleren en hardlopen. Dus…. Jeanneke opgebeld met het verzoek eens voor ons rond te kijken. Natuurlijk hadden we zelf ook al gekeken op de site van Arca en Resanito. Daar hadden we Marit gezien en … zou dat misschien een geschikte hond zijn? De match was snel gemaakt. Omdat we sportief met haar bezig wilden gaan werden zekerheidshalve röntgenfoto’s gemaakt van haar heupen. En gelukkig waren ze goed. Begin mei kwam Marit naar Nederland en haalden wij haar op.

Ze woont nu ruim een maand bij ons. En wat is ze fantastisch. Op de naam Marit reageerde ze niet. Als we ons oude herdertje Kaya riepen wel. Daarom heet ze nu Kayla. Een naam waar ze heel goed naar luistert. Kayla geniet enorm van het buitenleven. Heerlijk wandelen op het Kootwijkerzand, door de bossen en spelen met water in de beekjes of bij het hondenstrand. Ze kan inmiddels zwemmen en loopt rustig mee naast de fiets. Op het hondenveldje in het park zijn haar favoriete vrienden de bordercollies en de bullterriërs. Die kunnen haar bijhouden en dat is belangrijk.

Door al die fysieke activiteiten is ze in huis rustig. Haar oude vrienden Kaya en Kenzo slapen veel. Als Kayla na een hazenslaapje weer wakker wordt gaat ze eerst langs Kaya en Kenzo. Die krijgen dan heel lief een likje. Ook wordt even vastgesteld waar alle mensen in huis zijn. Kayla is een echte herder en wil graag weten waar iedereen is. Af en toe denkt ze dat ze klein is. Dan kruipt ze bij onze dochters op schoot. Ook heeft ze een voetenfetish. Blote voeten worden zeer nauwkeurig afgelikt. Als met al is Kayla een heerlijke probleemloze hond die met alles en iedereen kan.

Lieve Jeanneke, opnieuw heel hartelijk bedankt voor een fantastische hond.

DSCF0980 DSCF0976 DSCF0955

Groet,

 Arjen en Annemiek

Share →