Martin – nu Bains 

martinsp

Hierbij even een update voor op de site met foto’s van onze grote vriend.

Inmiddels 3 maanden bij ons hebben we nu een “puppy”!! ……….in de verpakking van een grote 71 cm schouderhoogte,bijna 4 jarige hond. Dat (voortaan) Bains, het heel erg zwaar heeft gehad in Spanje, was al duidelijk bij zijn aankomst in Nederland. Gelukkig zijn we wat gewend en keken we er daar doorheen. Als met een puppy ben ik met hem aan de slag gegaan, alles leren kennen, overal naar toe. Soms met de andere honden mee, soms juist alleen met hem. Bains kreeg vertrouwen in de Hollandse herder kruising Kimberly en zij ontwikkelde zich als een “grote” kleine hulp. Als Kim met mij iets doet wat heel eng is……..dan komt Bains er toch ook bij. Met vallen en opstaan gaat het steeds beter, als iets vreemd is zet Bains zich er nu met een bemoedigend woord gelijk overheen.

Dankbaar is hij Kim zeker…….zij krijgt( net als wij) van die heerlijke “knuffel”beetjes, alleen vinden WIJ dat wat pijnlijk met die grote tanden van hem. Maar we weten dat het lief bedoeld is. Elke dag gaan we 1x (soms met alle 3, de Wolfhond is bijna 14 en niet altijd goed ter been) een HEEL eind wandelen,helaas kan Bains niet los lopen, er lopen hier nog hazen, fasanten en hertjes die TE LEUK zijn, luisteren is dan een woord wat niet in zijn woordenboek voorkomt. Geen probleem, de tuin is om te ravotten…..kijk maar niet meer naar ons grasveld !! Totaal gaan ze 4x uit, dus met de beweging zit het wel goed.

Kortom: Bains is een HELE GROTE LIEVE HOND. Lief met alle andere dieren, ook de zwerfkatten rond het huis. Waaks ,maar geen blaffer (heeft zelfs al s’nachts mensen van ons erf gestuurd).Dan is hij niet zo lief hoor! HEEL GOED. Tegenover vreemden wat gereserveerd, maar bekenden groet hij met een kwispelstaart maar niet opdringerig. Dankbaar voor elk vriendelijk woord, een knuffel en de aandacht die hij krijgt. Wij dankbaar voor deze schat, die het zo zwaar heeft gehad en toch ZO LIEF is gebleven. Heerlijk om hem zo te zien genieten, mooi en gezond nu. We zouden het zo weer doen, heerlijk om met een beetje moeite en inzet een dier te redden. Jeanneke en de andere medewerkers BEDANKT voor al jullie inzet.

Groetjes van BAINS : de 2 andere honden, Jan en Marianna.

martin2 martin1
martin3 martin4

 

Share →