Neoneosenl01

Begin juni 2006 hebben wij Neo (2½ jaar) gekregen via de stichting Resanito.

Op een zondag begin juni werden wij gebeld door Jeanneke van de stichting met de mededeling dat Neo op dat moment in ’s-Gravendeel was met enkele andere Spaanse vrienden en vriendinnen. Non-stop from Barcelona.

Aangezien wij dichtbij woonden, zijn we direkt een kijkje gaan nemen. Leuk beest, die Neo met een markant koppie. Hij is eerst nog een goede week bij Sandra (Resanito) geweest en daarna mochten wij hem bij Jeanneke op gaan halen.

De eerste dagen was wel erg wennen zowel voor ons (na vele jaren een Labrador Retriever ) als voor Neo. Hij was erg bezitterig m.n. waar het om zijn mand en speeltjes ging. Dat is hij nog steeds maar het neemt wel af. Echt spelen is hij uiteraard nog nooit gewend geweest, maar ook dat begint nu wel te komen.

neosenl02

De eerste twee weken is mijnheer 2 keer losgebroken, maar uit zichzelf teruggekomen. Waaruit wij concluderen dat hij binnen zeer korte tijd zijn thuis gevonden heeft.

Hij luistert goed, behalve als hij langs de waterkant vogels ontdekt, maar hij komt wel terug. Neo kan loslopen en is goed onder appèl, totdat…. ja, vogels dus, of snelle fietsers of joggers, maar ja dat weet je bij een jachthond en dat blijft ie! Ik excuseer me dan maar met ‘He’s from Barcelona’. Alhoewel ik het idee heb dat niet iedereen dat begrijpt!

Hij kan goed alleen thuis blijven, in de auto geen problemen en hij was eigenlijk al zindelijk toen we hem kregen.

Uiteindelijk is er toch 2½ jaar op Neo’s ‘harde schijf’ bijgeschreven wat wij niet kunnen lezen.

Al met al een leuke pittige metgezel. We gaan binnenkort nog met hem op cursus.

Dordrecht, 13 augustus 2006
Share →