Noel

noelsp

Hallo Allemaal,

Hier een berichtje over hoe het met Noel gaat.

Het is alweer een paar maanden dat hij nu bij ons is en ik kan niet anders zeggen dan dat het een geweldige hond is. In eerste instantie kwam hij als opvang hond maar het gevoel dat ik hem niet kwijt wilde werd steeds sterker. Toen moest ik echt gaan beslissen maar eigenlijk was het niet moeilijk.

 noel1 noel5

Noel is een heel sociale hond,soms eerst even aftasten maar meestal enthousiast. Naar mensen is hij ook heel open en hij vind aandacht echt geweldig! Hij blaft vrijwel nooit en ook niet als de bel gaat bv. Hij kan ook goed alleen blijven maar als je je jas aan trekt staat hij wel direct naast je “mag ik ook mee,toe?”.

Hij is enorm speels,kan veel op z’n rug liggen met een speeltje in zijn bek en dat is zo geweldig om te zien,hij is dus ook altijd in voor een spelletje. Het enige “nadeel” daarvan is, dat hij soms naar de kinderen toe niet van ophouden weet ,en hun speelgoed te pakken neemt. Dat is iets waar we gewoon heel concequent in moeten zijn.

Verder vind hij het heerlijk om veel te wandelen,als je hem bv.door de weilanden ziet racen,echt geweldig!!noel6

Ik ben gaan oefenen met fietsen en dat pakt hij ook heel goed op,eerst kleine stukjes met beloning in de zak en veel prijzen. Zo kunnen we makkelijker naar andere leuke plekjes om te lopen en te spelen.

Hij loopt ook keurig naast je aan de riem zonder te trekken,hoewel hij wel vaak probeert in de riem te happen. Ik ga dan stil staan en wacht tot hij netjes gaat zitten en er mee stopt,dat werkt goed maar het blijft een aandachts punt.

Hij kan ook goed met andere dieren waaronder onze loslopende konijnen in de tuin. Ik werk ook voor de dierenambulance en er komt dus ook wel het nodige bij ons in huis,maar dat gaat prima! Pas hadden we wilde haasjes in huis om te flessen en dat vond hij echt heel interessant,maar helaas mag hij daar dan niet bij. Ook kittens vind hij erg lief,hij likt ze helemaal af.

Kortom we hebben er een geweldige vriend bij en genieten samen volop van dit heerlijke vrolijke dier!!

Hartelijke groet,esther.

noel2 noel3 noel4

 

Share →