Remi
remispanje

Hoi allemaal,

Ik ben Remi en woon al 2 weken in Nederland. Ik ben op zondag 26 november na een lange en vermoeiende rit aangekomen. Eerst moest ik even naar een gastgezin maar op woensdag 29 november werd ik opgehaald door m’n adoptiemoeder. Oh, en m’n nieuwe oma was er ook bij. Een heel lief mens want ik mocht de hele terugrit lekker tegen haar aanliggen. En snurken dat ik heb gedaan!!!

remibenchEindelijk waren we aangekomen bij het huis dat nu ook mijn huis is. Er liepen 2 kinderen rond en ach, daar had ik helemaal geen last van. Er stond ook een kooi, bench noemen ze dat, met een lekker kussen en daar kon ik meteen verder slapen want ik was wel heel erg moe.

Toen ik weer wakker werd, liep er een vreemd diersoort rond. Dat noemden ze Loeki en het schijnt een poedel te zijn. Nou ik wilde best wel even met haar spelen maar ze was nogal sacherijnig. Daar komt ze vast wel overheen want ze woont naast mij.

Tegen de tijd dat m’n maagje begon te knorren leerde ik m’n nieuwe baasje kennen. Het leek me eigenlijk meteen al wel een “geschikte peer”. Hij wilde ‘s avonds met mij spelen maar ik snapte het spelletje nog niet zo goed en ik ging gauw bij m’n vrouwtje op schoot zitten. Die had trouwens de grootste lol.

Ik ga hier naar een kanaal om m’n poepie en plasje te doen en da’s toch zo tof… Er lopen allemaal honden en met een heleboel daarvan ben ik inmiddels de beste maatjes. Er zitten ook wel een paar nare bij, hoor! Haha, die negeer ik lekker.

M’n vrouwtje is supertrots op mij want ik kan al heel veel. Ik loop netjes aan de riem. Doe alles wat stinkt mooi aan het kanaal want daar mag ik intussen wel eens loslopen en dat vind ik vet cool. Ik luister al een beetje want dan krijg ik wat lekkers en ik slaap ‘s nachts lekker in m’n bench.

Het schijnt ook nog zo te zijn dat ik naar school moet. Ach, ik ben intelligent genoeg dus ik denk wel dat ik m’n diploma snel heb.

remikeuken remislapen

Oh ja, zou ik bijna vergeten. Ik moest van m’n vrouwtje naar de dierenarts. Best een aardig mens, ze gaf me alleen een pufje in m’n neus en daar moest ik van niezen. Wat ik helemaal niet aardig van haar vond was dat ze zei dat ik, let op, te dik ben. Nou ja zeg, dat breng je dan toch wat tactischer? Moet ik complexen oplopen hier? M’n vrouwtje vond het wel grappig maar ik niet. Ik ren me nu suf om maar iets af te vallen en hoop dan ook op een behoorlijk compliment als ik weer naar die dierenarts toe moet. Het zal je maar gezegd worden!!

Af en toe doe ik wel lekker ondeugend want dan pak ik de sloffen van m’n vrouwtje of van 1 van de kinderen. Wil ik toch even proeven want je weet maar nooit of het lekker is. Ze hebben hier ook een tuin met veel bomen en mijn baasje vraagt me elke avond of ik al klaar ben met het verbouwen. Die snapt niet dat het een heel karwei is om die tuin te reorganiseren!!. Ik graaf me suf maar voordat ik die bomen heb verplaatst zijn toch zeker de kerstdagen al voorbij. Ik werk keihard maar moet ook aan m’n siësta denken, nietwaar? En datzelfde baasje noemt mij trouwens ook een luie spanjool. Nou zeg, belachelijk want weet je waarom? Hij gaat zelf ‘s ochtends al om 7 uur weg en dan vindt ie dat ik dan maar een plas moet doen. No way José, ik hou van iets langer liggen en ga wel fijn met m’n vrouwtje. Die denkt er trouwens net zo over als ik.

remistrand

Nou, ik kap ermee want ik ga lekker pitten. Tot horens!!

Een dikke poot van Remi

 

Share →