Rex

rexsenl01a
Hallo!
Ik ben Rex en ik kom uit Spanje. Ik woon sinds kort bij mijn nieuwe vrouwtje en hondje Floyd in Zwolle. Het is daar erg leuk! Met Floyd kan ik lekker ravotten en stoeien. Samen rollebollen we door het huis. En als we gaan wandelen, neemt vrouwtje de bal mee! Geweldig vind ik dat! En ik ga ‘m dan ophalen maar snap nog niet zo goed dat vrouwtje hem terug wil om weer weg te gooien. Dan ruilen we eerlijk de bal voor een snoepje. Hebben we allebei ons zin!

Wat ik hier ook zo geweldig vind is gras! Je kan er op lopen, rennen, rollen en sommige grasjes zijn zo lekker, die moet ik gewoon even op peuzelen.

Overdag mag ik in de vensterbank zitten. Dan kijk ik naar de poezen die buiten lopen. Ik zou daar het liefst even lekker achteraan rennen!

rexsenl02aWe zijn ook een dagje naar de dierentuin geweest. Dat vond ik helemaal super! Vooral de apen, daar zou ik graag even bij in springen.

Ik kan ook heel goed in de bus en de trein en ik loop rustig aan de riem. Natuurlijk niet als er een leuke kat langs loopt, dat snap je…

Mijn vrouwtje had mij gezien op het internet. Ze was meteen verliefd op me geworden en toen mocht ze met Floyd naar mij komen kijken in mijn opvanghuis. Het liefst had ze mij gelijk mee genomen! En na een nachtje bedenktijd heeft ze me opgehaald. De eerste dagen was ik wel een beetje in de war, ik plaste een beetje in huis. Maar nu niet meer hoor! Want het is nu ook mijn huis!

Vrouwtje heeft me ook geleerd dat je hoort te poepen op het gras of in de struiken. Dat doen alle hondjes in Nederland, dat is netter dan midden op de straat of op het perron van Utrecht Centraal.

Ja, ik vind ’t leuk hier in Nederland. Mijn inburgeringcursus is geslaagd!
Groetjes van Rex

Share →