Sammi
sammissp01

Sammi in Zwolle

We waren al enige tijd op zoek naar een leuke, volwassen hond. Aangezien we nog nooit een hond als huisdier hadden gehad, zochten we een hond die gemakkelijk in de omgang zou zijn. Op internet vonden we de site van Resanito en hadden we al snel 2 honden gezien die ons aanspraken. De ene was echter al gereserveerd, maar de andere was nog vrij en dat was Sammi. Hij is een reu van 4 jaar oud.

Op de foto zag hij er al lief uit en tijdens de kennismaking bleek dat ook helemaal te kloppen. Na een eindje wandelen en een nachtje erover slapen, waren we er wel uit: Sammi past bij ons en wij bij hem!

samiithuis

Begin oktober hebben we hem opgehaald en hij is nu 3 weken bij ons. Het is een zeldzaam lieve hond.  Hij voelt zich bij ons thuis helemaal op z´n gemak. Vooral het vloerkleed is favoriet, daar ligt hij uren op te slapen. ´s Nachts slaapt hij bij ons op de slaapkamer op z´n Doggy-Bag. En slapen, dat kan Sammi. Met de eerste naar bed, met de laatste opstaan (als hij dat niet te vroeg vindt tenminste).

Hij houdt van knuffelen en ligt dan ook regelmatig op z´n rug, zodat wij hem over z´n buik kunnen kriebelen. Ook wil hij graag contact maken met onze kater van 13, maar dat levert door de onstuimige manier waarop dat gebeurt, alleen nog maar een hoop geblaas van katermans op. Maar het gaat steeds beter, ze liggen nu op 3 meter afstand van elkaar te slapen.

sammibuiten

Naar buiten gaan vindt Sammi geweldig. Zo gauw wij zijn riem pakken, wordt hij enthousiast en laat dan vaak een luid gejoel/gehuil horen. Hij loopt keurig aan de riem en heeft al kennis gemaakt met alle andere honden uit de buurt (ca. 20!). Sommige honden vindt hij leuk, andere interesseren hem helemaal niets en die worden dan ook genegeerd. Op het hondenlosloopveld speelt Sammi met de andere honden en rent hij graag achter de bal aan. Zijn conditie is echter nog niet geweldig, want na 4x hard rennen gaat hij midden op het veld uitrusten.

sammisenl06Hij is overigens niet alleen bij ons erg geliefd. Iedereen die hem ziet, vraagt meteen welk ras het is, hoe oud hij is en waar hij vandaan komt. Hij ziet er ook wel mooi uit met z´n chocolade-kleurige vacht, zijn pluimstaart met grote krul en zijn lichtblauwe ogen. Z´n vriendelijke uitstraling nodigt ook uit om hem meteen over z´n kop te aaien en dat vindt Sammi heerlijk.

Zoals gezegd, Sammi is nog maar kort bij ons, maar nu al niet meer weg te denken.

Groetjes,
Flora en Bert

Share →