Samoa
samoasp

Hallo allemaal,

Samoa is mijn naam. Ik ben nu al een tijdje geplaatst, bijna anderhalf jaar moet het nu zijn. Ik zag dat er bij mij nog geen verhaaltje stond, dus dat moest toch maar eens gebeuren. Dus hier wat over mij!

samoas01 samoas02

Nadat ik in Spanje van de straat was gepikt, werd ik in een opvanggezin geplaatst. Ik mocht daar lekker veel en kon gewoon m’n gangetje gaan. In het opvanggezin werd ik bekeken door een paar mensen. Ik trok me er niet zoveel van aan, maar voor ik het wist zat ik in een auto mee naar hun huis. Dit vond ik eerst niet erg leuk, maar gelukkig werd ik een beetje gerustgesteld door m’n nieuwe baasje.

Als een echte straatrakker kwam ik in een huisje in Oud-Beijerland. Ze vonden mij wel heel erg druk en dat ben ik in sommige buien nu nog steeds, maar eigenlijk vonden ze dat ook samoas03wel heel leuk. Ik schrok toen ik voor het eerst het huis in kwam, er leefde namelijk ook een kat. Ik weet nog steeds niet goed wat ik er mee aan moet. Soms probeer ik haar op te jagen, maar dan worden m’n baasjes heel erg boos. Ik mag daarom ook niet altijd los buiten, maar als dat wel mag race ik als een gek overal heen. Bijna niemand van mijn vele vriendjes kan mij bijhouden.

Ik heb sinds het begin een grote vriendin gevonden, mijn buurmeisje. We mogen een keer per dag samen los om lekker te spelen en we zijn dan ook onafscheidelijk. Op vakantie heeft ze me leren zwemmen en sindsdien kan ik maar moeilijk uit het water blijven. Nog zo’n eigenschap waar ik niet altijd om wordt beloond. Maar het wordt me allemaal snel vergeven als ik maar lekker zielig doe en ze even heel lief aankijk. Wat ik het lekkerste vind, is lekker met de auto er op uit gaan naar het strand bijvoorbeeld. Dan kan ik rennen en zwemmen tegelijk!

Waar ik ook niet zonder kan, zijn mijn botten. Als ik niks te knagen heb pak ik wel wat anders, zodat ze weten dat ik een nieuwe wil. Zo had ik laatst een schoen gepakt, maar net toen ik de hak had gehad, werd hij van me afgepakt. Ze omschrijven me dan ook als een ondeugend, druk, wild en gek beest. Maar als ik dan lekker in de zitzak van mijn baasje ga liggen of probeer om op de bank te klimmen, vinden ze dat wel heel erg lief en krijg ik een aai over mijn bol.

samoas04 samoas05

Zo, nu weten jullie ook wat over mij en mijn fijne nieuwe leven. We hopen met z’n allen nog lang bij elkaar te blijven en zijn Resanito dan ook erg dankbaar dat ze dit mogelijk hebben gemaakt.

Kusjes,

Samoa

Share →