Tilly – nu Ziggy Stardust

  tillys07

Na het overlijden van onze laatste zelfgefokte Franse Bulldog op de prachtige leeftijd van 12,5 jaar, werd het erg stil in huis.
Uit eerbied voor dit oudje  hebben we enkele weken gewacht met het zoeken naar een andere hond, maar daarna ben ik gaan snuffelen op internet en kwam toevallig op de site van St. Resanito terecht. Ik had al heel wat hondenprofiels bekeken, maar bij de foto van Tilly (door ons omgedoopt tot Ziggy Stardust, roepnaam Ziggy) was ik verkocht.

Half januari 2010 hebben we haar opgehaald bij het gastgezin waar zij verbleef. Een prachtige, grote, wat terughoudende hond. Die terughoudendheid heeft zij nog steeds, vooral naar onbekende mannen. Ze is erg speels. Deelt haar energie graag met ander honden die we bij ons thuis uitnodigen op onze paardenwei, die goed omheind is.
Je merkt aan het gedrag van Ziggy dat zij zelfstandig heeft geleefd (zonder baas).
Het avontuur lokt haar. Als ze de kans krijgt gaat ze er zomaar even van tussen. Vooral toen ze pas bij ons wat had ze de neiging wanneer ze ergens van schrok of iets van haar werd verlangd wat ze spannend vond, te reageren met vluchtgedrag.
Dit komt nu gelukkig nauwelijks meer voor.

ziggy03

Ik ben met haar op hondentraining geweest, en hoewel het een pientere hond is die de commando’s snel begrijpt merkte ik dat ze daar niet zoveel lol aan beleefde. Ook de toestellen –zoals de tunnel en de hoepel- vond ze te spannend.  Wel wilde ze na de les dolgraag spelen met de ander cursisten!!! Ze trekt dan het liefst naar de grotere honden toe. Met haar enorme snelheid en lenigheid loopt ze meestal voorop. Met de cursusleidster heb ik de afspraak gemaakt dat ik niet meer meetrain maar wel af en toe mag komen spelen.
De geleerde oefeningen repeteren we zelf thuis. Kom, Zit, lig, plat, wacht en blijf, los en vast snapt ze allemaal.
Aan de riem wandelen gaat goed. Ze wil graag kennismaken met elke hond die ze tegenkomt en laat dat op zeer enthousiaste wijze merken.

De paardenwei bij ons thuis is een ideale plek om haar energie kwijt te  raken. Onze kippen en haan zijn dan ook veilig, want ze heeft een grote jachtdrift.  Ze speelt ook graag met ons, rent achter ballen aan en komt die netjes terugbrengen.Af en toe loopt ze mee naast de fiets of gaat met haar baas mee hardlopen. In huis is het een rustige hond die overdag veel slaapt en ’s avonds wat actiever wordt.
Ze kan goed alleen zijn, geen blaffer of sloper. Autorijden vindt ze nog steeds wat spannend. Dit associeert ze waarschijnlijk met het weer moeten vertrekken van de vertrouwde plek.

We zijn blij dat Ziggy bij ons is, we hebben veel plezier van haar en krijgen veel liefde van haar terug.
Het is een hond met een ‘verleden’ en daar houden we rekening mee.
Zij heeft in haar leventje al veel meegemaakt, maar wij willen haar graag voor de rest van haar leven een veilige, liefdevolle plek geven.

Stichting Resanito bedankt,

Kees en Leny Heemskerk

ziggy01
ziggy02
Share →