Het verhaal van Sol

ubeda-sol1Sol zwierf langs de snelweg en is daar aangereden. Gelukkig hebben omstanders die het ongeluk zagen gebeuren de refugio gebeld. Sol bleek beide achterpoten op meerdere plekken te hebben gebroken. Sol is hieraan in Spanje geopereerd en was voldoende hersteld om de reis naar Nederland te maken zodat hij hier verder zou kunnen revalideren.Helaas bleek de situatie een stuk minder rooskleurig. Hieronder kunt u lezen hoe het nu met Sol gaat.

ubeda-sol2ubeda-sol3

We hebben Sol inmiddels laten onderzoeken door onze eigen orthopedisch chirurg in Nederland en helaas laat de heling van zijn breuken zeer te wensen over. Ook zijn linkerknie zal geopereerd moeten worden.Via deze pagina zullen wij u blijven informeren over Sols herstel.18 april 2007
Sol 20-04-2007 001 Sol 20-04-2007 002

27 april 2007

Vandaag is Sol geopereerd. De meniscus van zijn linkerachterpoot was dusdanig beschadigd dat zijn poot helaas moest worden geamputeerd. De metalen plaat die in Spanje in zijn rechterachterpoot was aangebracht, is verwijderd omdat de schroeven onjuist waren aangebracht waardoor een heftige ontsteking was ontstaan. Zijn rechterachterpoot is nu gespalkt. Sol gaat een aantal moeilijke dagen tegemoet en zal twee weken volledige benchrust moeten houden. We maken het hem zo comfortabel mogelijk en kijken uit naar het moment dat Sol als pijnvrije drievoeter door het leven kan gaan.

 

Sol 26-04-2007 001 Sol 26-04-2007 002

2 mei 2007

We zijn apetrots op lieve Sol want hij gaat vooruit als een tierelier. Vandaag tijdens het controlebezoek bij de orthopeed is het hele team komen kijken hoe ontzettend goed hij het doet. Sol liet zich letterlijk en figuurlijk van zijn beste kant zien en de orthopeed is uiterst tevreden over zijn herstel en zeer onder de indruk van Sols vastberadenheid om zo snel mogelijk te gaan genieten na al z’n ellende. Sol mag nu beperkt op zijn 3 poten rondhobbelen en doet dit dan ook met veel plezier. Aan alles is te merken dat hij nu al veel minder pijn heeft dan voor de operatie. Ga zo door Sol!!!

Sol 29-04-2007 006 Sol 29-04-2007 007

23 mei 2007

Sol is vandaag voor zijn nacontrole naar de orthopedisch chirurg geweest. Een heel spannende dag want vandaag zouden we te horen krijgen of de breuk in Sols rechterachterpoot naar behoren was geheeld. Zou dit niet zo zijn, dan zou Sol wederom geopereerd moeten worden. Gelukkig heelt de breuk keurig en hoeft Sol dus niet meer onder het mes. We zijn zo blij voor deze kanjer! Sol zal nu in een rustig tempo spiermassa moeten gaan opbouwen en heeft groen licht gekregen om meer te bewegen. En dat is maar goed ook, want mijnheer loopt als de beste op zijn 3 poten.

Doggies 007 Doggies 013